Ανδρέας Γκιζιώτης: Υπεράσπιση των ελευθέρων χώρων, ή προεκλογικά παιχνίδια ψήφων;

Η Διοίκηση Σταθόπουλου προχωρά με μια απαράδεκτη απόφαση (πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης), στην ακύρωση της απόφασης απαλλοτρίωσης οικοπέδου επί των οδών Ρούμελης και Ναυπακτίας, εμβαδού 680 τ.μ. με κτίσμα 81 τ. μ. συνέχεια του υπό απαλλοτρίωση οικοπέδου 960 τ.μ.  Ο τελευταίος χώρος – ανάσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Προφανώς γράφει και στα παλιά της παπούτσια την διαβούλευση (που αναφέρει μόνο στα προεκλογικά προγράμματα) με τον Σύλλογο Τσακού, τις υπόλοιπες συλλογικότητες και τους περίοικους. Αυτό μάλιστα σε συνέχεια της πλήρους εγκατάλειψης της απόκτησης του χώρου πρασίνου στο 118.

Η Τεχνική Υπηρεσία αναφέρει στην εισήγηση: ΄΄Η πολεοδομική αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ανοικτών χώρων στην ΠΕ03 είναι προφανής και η εξεύρεση κατάλληλων ελεύθερων χώρων επιβεβλημένη. Ο πίνακας εκτίμησης κοινωνικού εξοπλισμού καταγράφει ανάγκες 61,3 στρ. και υφιστάμενα 0,3 στρ. και δεν διαθέτει άλλες ελεύθερες εκτάσεις… Ο περιορισμός ή η κατάργηση ελεύθερων χώρων επιτρέπεται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και με την προϋπόθεση ότι η ανάγκη αυτή μπορεί να καλυφθεί με άλλο τρόπο.΄΄

Η Δημοτική Αρχή ενδίδει και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές, στις απαιτήσεις του ναού του Προφήτη Ηλία που τελευταία απέκτησε δικαιώματα στο χώρο από κληρονομιά. (Η αίτηση του ναού  είναι από 15. 4. 17, πάνω από δύο χρόνια…)

Ο ναός του Προφήτη Ηλία χρωστά στο Δήμο Αγίας Παρασκευής 330.000 ευρώ που αποπληρώνει με δυσκολία σε δόσεις, μετά από αγορά με χρήματα του Δήμου (δάνειο) του κτίσματος δίπλα στο ναό.

Να εκτιμηθεί το ποσό για το υπό απαλλοτρίωση οικόπεδο και να συμψηφισθεί με το χρέος του ναού. Και ο ναός θα απαλλαχθεί από τις δόσεις και η πόλη θα αποκτήσει άμεσα έναν ελεύθερο χώρο και με κτίσμα προς αξιοποίηση. Θεωρώ πως και … ο θεός θα το εγκρίνει.

Ποια είναι η άποψη των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων που έχουν ορκιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης μας;

Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Ανδρέας Γκιζιώτης Δημοτικός Σύμβουλος.