Την εμπιστοσύνη των Μηχανικών του Δημοσίου κέρδισε η κ. Παρασκευή Ζορμπά

Σημαντική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές των Μηχανικών του Δημοσίου στις 13-3-2019, όπου επιτεύχθηκε ποσοστό πάνω από 26%, διπλασιάζοντας έτσι τις ψήφους της από το 2017. Την εμπιστοσύνη των μηχανικών του στενού Δημόσιου Τομέα, της Περιφέρειας, των Δήμων, καθώς και των λοιπών φορέων του Δημοσίου κέρδισε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών (ΔΑΚ-ΜΗ) στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων της Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ).  Η προσέλευση ήταν μεγάλη δίνοντας άλλον αέρα στο συνδικαλιστικό όργανο της Ν.Δ..

Η νίκη αυτή αγγίζει και το Δήμο Αγίας Παρασκευής μιας και μία εκ των εκλεγμένων μηχανικών είναι και η κ. Παρασκευή Ζορμπά.

Η Παρασκευή Ζορμπά είναι μία από τους αφανείς εργάτες θα λέγαμε της πόλης. Από τους ανθρώπους που προσφέρουν πολύ μεγάλο έργο, αλλά όντας στα μετόπισθεν δεν είναι έκδηλη η αξία τους. Είναι από τους στυλοβάτες που χωρίς αυτούς κανένας δήμαρχος δεν θα μπορούσε να παράξει το έργο για το οποίο κατόπιν θα υπερηφανεύεται.

Η κ. Ζορμπά υπηρετεί ως μηχανικός στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών. Θήτευσε ως ειδικός σύμβουλος του πρώην Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά από το 2011 έως το 2014, κατά τη θητεία του στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, όταν και έγιναν έργα υποδομής όπως ο μεγάλος Βρεφονηπιακός σταθμός στα Πευκάκια. Συνέχισε δε να στέκει δίπλα του με στοχευμένες προτάσεις, όταν στη συνέχεια εκείνος βρέθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως δεν στηρίζει μόνο τον πρώην Δήμαρχο, αλλά την ίδια την πόλη και απολαμβάνει την εκτίμηση μελών της Διοίκησης του Δήμου.

Η αξία της ως μηχανικού και ακέραιου ατόμου αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους της στο δημόσιο τομέα και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους, όπως αποδεικνύεται από την εκλογή της.

Σχετικά με την επιτυχία αυτή της Νέας Δημοκρατίας στους Μηχανικούς Δημοσίου η κ. Ζορμπά πρότεινε «να στηρίξουν και άλλοι διπλωματούχοι μηχανικοί την παράταξη της ΔΑΚ-ΜΗ», συμπνέοντας με την πρόεδρο της παράταξης, κ. Σμάρω Μαλακατέ, που τυγχάνει σύζυγος του Βασίλη Σπανάκη Προέδρου των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων και υπ. βουλευτή με την ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, η οποία μετά την μεγάλη νίκη, ανακοίνωσε την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με το σύνολο των Μηχανικών. Αναλυτικά η κ. Μαλακατέ ανέφερε πως «Είναι μία νίκη του κλάδου και μία ευκαιρία για πραγματική αλλαγή στην καθημερινότητα του Επιστήμονα Μηχανικού. Δεν θα ανεχθούμε άλλο την υποβάθμιση των υπηρεσιών μας και την αβεβαιότητα που επικρατεί. Η ΔΑΚ-Μη δήλωσε την παρουσία της και κέρδισε την εμπιστοσύνη διπλάσιων συναδέλφων Μηχανικών μέσα σε δύο χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν και να τους διαβεβαιώσω ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν με ειλικρίνεια, προτάσεις προς κάθε κατεύθυνση και ρεαλισμό. Για εμάς προτεραιότητα έχει η βελτίωση της καθημερινότητας και η καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους της παράταξης μας για τον αγώνα που δίνουν. Η ΔΑΚ-Μη ξεκινά έναν μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο με το σύνολο των συναδέλφων και έχει προοπτική και για μεγαλύτερα ποσοστά στο μέλλον».

Εκτός της κ. Ζορμπά και της προέδρου κ. Μαλακατέ, εκλέχθηκαν επίσης ο Αθανάσιος Γεωργελές από την Αγία Παρασκευή και οι Μπάμπης Μυγδάλης, Μαριάννα Φωτοπούλου, Βασίλης Πατριανάκος, Δημήτρης Γιαννουλάκης, Άγγελος Σπυρόπουλος, Ραφαέλλα Μαραγκουδάκη, Γιάννης Μητρόπουλος, Νικόλαος Γαβρίλης, Ξένια Καραθανάση, Αλέξανδρος Πουλούδης, Ελένη Μαραβέα.