Τα Highlights και τα βίντεο της αθλητικής ημερίδας

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τον Αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή, παρακολουθήσαμε το βράδυ της Παρασκευής, 22/3/2019, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Η ημερίδα ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του Δήμου και είχε από όλα, από γνωριμία με τα σωματεία, προτάσεις, έως και παρατράγουδα.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Σώκος και το πάνελ αποτελούνταν από τους κυρίους

Πάνω: Μ. Κεχρής, Π. Κοσκινάς, Γ. Πάνου Κάτω: Γ. Καράμπελας, Μ. Τσιαντής, Γ. Σερκεδάκης

Μάκη Κεχρή, πρόεδρο της ΑΕΑΠ (βόλεϊ)

Πάνο Κοσκινά, πρόεδρο του ΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ποδόσφαιρο)

Γιάννη Πάνου, πρόεδρο της ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ (ποδόσφαιρο σάλας)

Γιώργο Καράμπελα, πρόεδρο του ΓΣΑΠ (μπάσκετ γυναικών)

Μπάμπη Τσιαντή, προπονητή εκπρόσωπο του ΚΑΠ (μπάσκετ ανδρών)

Γιάννη Σερκεδάκη, πρόεδρο του ΟΑΑΠ (τένις)

Η ροή του προγράμματος όπως ανακοινώθηκε από τους συνδιοργάνωτες, θα ακολουθούσε την εξής σειρά: παρουσίαση των σωματείων και εισηγήσεις των εκπροσώπων τους, διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους παραβρισκόμενους, τοποθετήσεις δημοτικών φορέων, τοποθέτηση δημοτικών παρατάξεων και δεύτερη σειρά ερωτήσεων-απαντήσεων.

Στην σειρά αυτή είναι που δημιουργήθηκε η αναταραχή με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ), κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, τον οποίο σαφώς και αφορούσε άμεσα το θέμα της ημερίδας. Προφανώς δεν ήταν ξεκαθαρισμένη η σειρά κατά την οποία θα τοποθετούνταν ο κ. Παπαμιχαήλ, αν και απ’ ότι διαφάνηκε αργότερα υπήρξε κάποια μεσημεριανή συνεννόηση μεταξύ του ίδιου και των διοργανωτών, έπειτα από το σχετικό γραπτό ερώτημα που τους είχε αποστείλει. Έτσι, αφού μίλησαν οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς, Γκιζιώτης, Μυλωνάκης και Μουστόγιαννης και ενώ έμεναν δύο ακόμη επικεφαλής παρατάξεων, ο κ. Παπαμιχαήλ σηκώθηκε στο βήμα λαμβάνοντάς μόνος του το λόγο. Παρά τις προσπάθειες του κ. Σώκου, του πάνελ, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των θεατών, εκείνος απτόητος ξεκίνησε την ομιλία του. Τόνισε δε, ότι δεν είναι δυνατόν να μιλήσει εκείνος μετά από άτομα που δεν είναι εκλεγμένα. Προς ένδειξη διαμαρτυρίας υπήρξε μαζική αποχώρηση από την αίθουσα, εκτός του Δημάρχου και τριών ακόμη ατόμων. Με το πέρας της ομιλίας του αποχώρησε διαμαρτυρόμενος, οι παραβρισκόμενοι επέστρεψαν στην αίθουσα και η εκδήλωση συνεχίστηκε.

Παρά τον άκομψο τρόπο που επιβλήθηκε με την ομιλία του ο κ. Παπαμιχαήλ, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είχε δίκιο. Γιατί οι δύο επόμενοι ομιλητές μπορεί να είναι επικεφαλής παρατάξεων, αλλά δεν είναι εκλεγμένοι και οι παρατάξεις τους δεν έχουν καν συμμετάσχη σε εκλογική διαδικασία. Οπότε έπονται των αιρετών. Πιθανόν θα έπρεπε να έχει διευκρινιστεί καλύτερα η σειρά ομιλιών γιατί και πάλι αν τον εκλάβουμε ως δημοτικό φορέα θα έπρεπε να πάρει το λόγο πριν από τις δημοτικές παρατάξεις. Επιφυλασσόμαστε μόνο γιατί δεν γνωρίζουμε τι είχε συμφωνηθεί μεταξύ των διοργανωτών και του κ. Παπαμιχαήλ.

Πέραν αυτού η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και ακούστηκαν σοβαρές προτάσεις από τους προέδρους των σωματείων.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι πως ο αθλητισμός στην Αγία Παρασκευή είναι σε υψηλά επίπεδα με Πανελλαδικές επιτυχίες και διεθνείς συμμετοχές, αλλά υπάρχει ανεπάρκεια αθλητικών υποδομών που φρενάρει την εξέλιξη και δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Το βλέμμα στράφηκε προς το πάρκο «Σταύρος Κώτσης» μιας και φαίνεται ότι έχει όλες τι δυνατότητες για τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών που θα εξυπηρετήσουν όλους. Και μάλιστα με σχετικά χαμηλό budget που πιθανά να μπορεί να αναλάβει ο Δήμος.  Σύμφωνα με το σχεδιασμό των σωματείων είναι εφικτό να μεγαλώσει το υπάρχον γήπεδο ώστε να γίνονται αγώνες μικρών κατηγοριών, να προστεθεί στίβος, να δημιουργηθεί ένα προπονητήριο και δύο γήπεδα τένις.

Το ζήτημα που στάθηκαν αρκετοί και που φαίνεται ότι εντόπισαν την δυσκολία (!) ήταν η ανάγκη κοπής 10-20 δέντρων για το σκοπό αυτό. Τη στιγμή που ένα σωρό δέντρα κόβονται σε τακτά διαστήματα με απόφαση του Δ.Σ., είναι αστείο να προβάλλεται ως δικαιολογία. Δεν σκέφτηκε κανείς άραγε ότι μπορούν να κοπούν τα δέντρα που ενοχλούν, αλλά με το πέρας των εργασιών να φυτευτούν τα διπλάσια σε θέσεις γύρω από τις νέες υποδομές; Μάλλον ορισμένοι προτιμούν να διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑίου Δημάρχου κ. Σταθόπουλου που είχε υποσχεθεί πολλάκις ένα προπονητήριο από την αρχή σχεδόν της θητείας του) ήταν υποτονικές και στο σύνηθες στυλ. Θα περιμέναμε μια πιο ουσιαστική συζήτηση.

Η ημερίδα αποτέλεσε αξιόλογο αποτέλεσμα της συνεργασίας βασικών αθλητικών σωματείων, όχι όμως όλων. Ήταν μια καλή αρχή, ένα crash test, που απέδειξε ότι η ομόνοια παράγει έργο. Η δημοτική Αρχή, η νυν ή όποια εκλεγεί στο μέλλον, έλαβε σοβαρές προτάσεις και είναι πλέον στην ευχέρειά της και στην πολιτική της βούληση να τις αξιοποιήσει ή όχι.

Ευελπιστούμε να υπάρξει συνέχεια τέτοιων πρωτοβουλιών που θα παρακολουθήσουν αθλητές, μαθητές, γονείς και εν γένη όλοι οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθεί μαγνητοσκοπημένη όλη η ημερίδα.

Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο
Μέρος 4ο