Γιατί ο κ. Σταθόπουλος επιχειρεί να κλείσει άρον-άρον θέματα που «σέρνονται» για δεκαετίες στον Δήμο Αγίας Παρασκευής;

Στην αυριανή (28/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής η διοίκηση του κ. Γ. Σταθόπουλου φέρνει το θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διανομή της κληρονομιάς του Αντωνίου Πριγγούρη».

Πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας, που άπτεται της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, για το οποίο – με επιστολή που καταθέσαμε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την οποία υπογράφουν και οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στην παράταξη «Αλλάζουμε» – επικαλούμενοι την παρ. 3 του άρθρου 69 του Ν. 3852/2010, ζητούμε να παρίσταται στη συγκεκριμένη συζήτηση και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Πέρα όμως από αυτό, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη την τακτική που ακολουθεί εσχάτως η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου, να φέρνει προς συζήτηση στο Δ.Σ., την τελευταία στιγμή και εν μέσω προεκλογικής περιόδου,  τόσο σημαντικά θέματα για την περιουσία του Δήμου και των δημοτών, για τα οποία δεν έκανε τίποτε στα προηγούμενα 4,5 χρόνια της θητείας της.

Τι είναι, άραγε, αυτό που εξαναγκάζει τη διοίκηση να επιχειρεί να κλείσει άρον-άρον τα συγκεκριμένα θέματα; Ποιος ο λόγος να πρέπει τώρα να ληφθεί απόφαση για ζητήματα που «σέρνονται» εδώ και δεκαετίες και τα οποία θα ήταν λογικό να χειριστεί η νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου;

Και αν η απάντηση του κ. Σταθόπουλου – όπως την επαναλαμβάνει τελευταίως –  είναι ότι ο Δήμος συνεχίζει να διοικείται από την παρούσα δημοτική αρχή μέχρι και τις 30 Αυγούστου, θα του λέγαμε ότι θα συμφωνούσαμε απολύτως μαζί του, εάν είχε επίσης… θυμηθεί ότι η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Άρα, αν ήθελε, είχε άπλετο χρόνο, μεγαλύτερο από κάθε άλλη δημοτική αρχή, για να χειριστεί αυτά τα θέματα.

Άρα, τα ερωτήματα παραμένουν: Γιατί τώρα και γιατί με τόση βιασύνη;