«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του κ. Σταθόπουλου στην Αγία Παρασκευή

Στον Αη Γιάννη δεν υλοποιήθηκε ούτε μία  προεκλογική δέσμευση!

Η περιοχή του Αη Γιάννη έχει γνωρίσει την απόλυτη εγκατάλειψη από τη δημοτική Αρχή και τον κ. Σταθόπουλο. Ο τοπικός σύλλογος έχει πολλές φορές επισημάνει στον δήμαρχο τα προβλήματα, αλλά μάταια…

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί:

  • Ανάπλαση της πλατείας Αη Γιάννη. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
  • Μείωση της διαμπερούς κυκλοφορίας, που επιβαρύνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
  • Εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
  • Ανάπλαση του «Σταύρος Κώτσης», με διαμόρφωση κλειστού θεάτρου. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
  • Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με τη δημιουργία νέων απαραίτητων υποδομών στον  Πολυχώρο. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

Αντί να απολογηθεί, όπως θα έπρεπε, ο κ. Σταθόπουλος έχει το θράσος σε προεκλογικό του έντυπο να μιλά για εργασίες  εξωραϊσμού στην πλατεία Αη Γιάννη, βελτίωση της καθαριότητας και δημιουργία  «καλαίσθητα διαμορφωμένου χώρου» στο πάρκο «Στ. Κώτσης».

Δυστυχώς, όλα αυτά βρίσκονται μόνο στο φανταστικό κόσμο του κ. Σταθόπουλου. Οι  κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής  έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, που είναι  εντελώς διαφορετική.

Στην πλατεία και γύρω από αυτήν παρατηρείται το απόλυτο αισθητικό χάος. Πέρα από την οικτρή κατάσταση, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει τουλάχιστον 8 είδη πλακοστρώσεων,  που παραπέμπουν σε έκθεση οικοδομικών υλικών. Τα συντριβάνια κοντεύουν να… φυτρώσουν, τα συνθήματα επανήλθαν, η βαφή έγινε για τη φωτογράφιση,  φωτιστικά λείπουν, ο ηλεκτρικός πίνακας είναι κλεισμένος με καλαμάκι(!), η φυλασσόμενη και ανακαινισμένη παιδική χαρά γεμάτη μουντζούρες,   κάδοι πράσινοι-κόκκινοι μισο-διαλυμένοι, παγκάκια με μονωτική ταινία, ηλεκτροφόρα καλώδια χύμα στις κολόνες φωτισμού και όλα τα… καλά.    

Για το θέμα της καθαριότητας, τι να γράψει κάποιος; Η συνολική εικόνα της πόλης, με τους ξέχειλους κάδους, «μιλά» από μόνη της…

Σε ότι δε αφορά το «Στ. Κώτσης» η εικόνα είναι ακόμη πιο τραγική: Δάπεδο από τρία διαφορετικά υλικά, σπασμένα παράθυρα, σωλήνες ηλεκτρολογικοί έκθετοι, πίνακας ηλεκτρολογικός ξεκλείδωτος, σίδερα πεταμένα να σκουριάζουν και πιο πέρα, όπου παίζουν παιδιά, το καμένο «τολ», με ελεύθερη πρόσβαση,  ενώ παραδίπλα υπάρχει κτίσμα όπου περνούν παιδάκια, στο οποίο ο τοίχος έχει επικίνδυνη κλίση και μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή…

Η αβελτηρία, η αναβλητικότητα, η προχειρότητα και η έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού, από τον κ. Σταθόπουλο έφερε την πόλη μας αισθητά πίσω.  

Μάταια ο κ. Σταθόπουλος εξαγγέλλει και πάλι όσα δεσμεύτηκε το 2014 και δεν έκανε στα σχεδόν πέντε χρόνια της θητείας του.

Οι δημότες πλέον γνωρίζουν τα ψεύτικα, μεγάλα λόγια του και θα δώσουν την απάντηση τους στις 26 Μαΐου.

Γιάννης Μυλωνάκης 

Υποψήφιος Δήμαρχος

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ”