5 χρόνια χωρίς τον αξέχαστο πρόεδρο Γιάννη Βουτσινά (ηχητικό)

Το να πληκτρολογεί κανείς αυτόν τον τίτλο μοιάζει πολύ παράξενο. Αφήνει ένα αδιόρατο κενό. Ακόμη πιο παράξενο μοιάζει το γεγονός ότι πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πρόεδρος Γιάννης Βουτσινάς.

Ήταν 7 Απριλίου 2014 όταν άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μια άνιση μάχη. Άφησε όμως πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ο αείμνηστος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήταν αγαπητός σε όλους. Είχε αυτή τη μαγική ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους, να τους κάνει να παραμερίζουν τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές και να ενώνονται για το καλό της πόλης. Ξεκίνησε τον αγώνα του από τη γειτονιά του το Κοντόπευκο, αγωνίστηκε για την παιδεία μέσα από τους συλλόγους και  κατέληξε στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής.

Ο Γιάννης Βουτσινάς από τη θέση αυτή δίδαξε κι ενέπνευσε τόσο τους νέους δημοτικούς συμβούλους όσο και τους ενεργούς πολίτες που παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις.

Υπήρξε ήπιος, συναινετικός, αξιοπρεπής, μετρημένος, αγαπητός σε όλους, ευγενής. Στάθηκε καλός φίλος και ακόμα καλύτερος οικογενειάρχης. Τα δυο παιδιά του μπορούν να είναι σίγουρα ότι ο πατέρας τους πρόσφερε τα μέγιστα στο μικρό διάστημα που έζησε. Γιατί ο αείμνηστος Γιάννης έφυγε νωρίς και ενώ είχε ακόμα πολλά να προσφέρει.

Πέντε χρόνια πέρασαν πολύ γρήγορα από κείνο το πρωινό που η Αγία Παρασκευή άκουσε τα άσχημα νέα.

Αξέχαστος και αναντικατάστατος …

Ας αναπαύεται η ψυχή του εκεί ψηλά και ας στέκει φύλακας άγγελος αυτής της πόλης …