Οριστική ήττα για το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο η απόφαση του Αρείου Πάγου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μία από τις μεγάλες πολιτικές «επιτυχίες» της σημερινής Διοίκησης του Δήμου ήταν και το κλείσιμο του καταστήματος Da Vinci επί της κεντρικής οδού Αγίου  Ιωάννου. Μπορεί να μην έβαλε η ίδια η Διοίκηση το λουκέτο στο κατάστημα, όμως βαρύνουσας σημασίας ήταν ο πόλεμος που έκανε στους ιδιοκτήτες. Μετά μανίας εξ αρχής της ανάληψης της Δημαρχίας από τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο κινήθηκε συστηματική διαδικασία αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας.

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα το μόνο που κατάφερε ο κ. Σταθόπουλος στο θέμα «Σιστοβάρη» ήταν να εισπράττει ήττες. Συνεχίζοντας από τις προηγούμενες ενημερώσεις (διαβάστε ΕΔΩ) ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος στις 31-12-2015 και αφού έχει λάβει την οριστική και τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, απευθύνεται στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή της.

Η υπ. αρ. 6060/2013 απόφαση ήταν ξεκάθαρα υπέρ της εταιρείας ΣΑΜΟΥΡΕΛΗ & ΣΙΑ ΟΕ και απορριπτική ως προς την έφεση του Δήμου.

Η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο  πραγματοποιήθηκε στις 21-2-2018 και το αποτέλεσμα είναι άλλη μία μεγαλόπρεπη ήττα για τη Διοίκηση Σταθόπουλου. Όχι μόνο απορρίπτει την αίτηση για αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, αλλά χρεώνει τον Δήμο με τα δικαστικά έξοδα του αντίδικου!

Σαφέστατα ευνοημένος βγαίνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε αγωγή για αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη.

Η ουσία είναι πως η επιμονή της ΣΥΡΙΖΑίας δημοτικής Αρχής Σταθόπουλου να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του Da Vinci δεν ωφέλησε σε τίποτα το κληροδότημα, ούτε τον ίδιο το Δήμο. Αντίθετα τον έβαλε σε περισσότερους μπελάδες και έξοδα. Έγινε εν μέρη η αιτία (ένας λόγος οικονομικής αδυναμίας των ιδιοκτητών υπήρξαν και τα τακτικά δικαστικά έξοδα) να αποκτήσει η πόλη ένα κτήριο φάντασμα στον κεντρικό και εμπορικό της δρόμο και να βάλει λουκέτο ένα κατάστημα αναγνωρισμένο παναττικά.

Η Διοίκηση Σταθόπουλου αποδεικνύεται, ότι δεν διαθέτει ανθρώπους πραγματιστές, που θα ακολουθήσουν στρατηγική τέτοια που να αποβαίνει εις όφελος της πόλης και των δημοτών. Παρουσιάζει παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων. Καθοδηγείται απλά από επίμονες ιδέες, αδυνατεί να ακολουθήσει τη ροή των γεγονότων και να μεταβεί σε μια πορεία εξέλιξης.

Από τη στιγμή που δεν είναι πολιτικά ικανή να κρατήσει τα ηνία του Δήμου είναι καιρός να αποχωρήσει, αφήνοντας χώρο σε ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και οράματα.

(Σ.Σ. Δημοσιεύονται οι βασικές σελίδες της απόφασης του Αρείου Πάγου. Συνολικά είναι 16 σελίδες)