Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Ο δήμαρχος δεν μας άκουσε και το πληρώνει η πόλη – Κώλυμα στο νέο Δημαρχείο

Αποκαλυπτικό δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” σύμφωνα με το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει, ότι υπάρχει κώλυμα για την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου.

***

Ο δήμαρχος δεν άκουσε τον Γιώργο Οικονόμου

κι αυτό το πληρώνει η Αγία Παρασκευή –

Μεγάλες κι οι ευθύνες της Ρένας Δούρου

Για άλλη μια φορά το δημοτικό κατεστημένο της Αγίας Παρασκευής αποδεικνύεται ανίκανο να προστατεύσει τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Κι όποτε προειδοποιούμε για τις ήττες, αντί να συνέλθει, το τοπικό κατεστημένο το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να μας επιτίθεται.

Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε. Με άρθρο του κ. Γιώργου Οικονόμου το Νοέμβριο του 2018, είχαμε προβλέψει ότι για το Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής «στέλνουν το λογαριασμό στον επόμενο περιφερειάρχη… και θα παραμείνουμε ουραγοί στη λίστα της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και αποτελεί σοβαρό θέμα της ανακολουθίας λόγων και έργων που πρέπει να αξιολογήσουν και να κρίνουν οι δημότες, τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και περιφέρειας…Συμπερασματικά έχουμε μια διαδικασία ευάλωτη τόσο σε προδικαστική προσφυγή (που δεν ξέρουμε ακόμα αν ασκηθεί), όσο και στα στάδια των προσυμβατικών ελέγχων νομιμότητας».

Έσπευσαν τότε σε ηλεκτρονική σελίδα, άνθρωποι του χθες στην πόλη, να μας επιτεθούν για την εκτίμηση μας και τις προβλέψεις μας. Βλέπετε ο κ. Σταθόπουλος φροντίζει να έχει κάποια δεκανίκια στην αντιπολίτευση, παρτενέρ του στο χθες, που άλλοτε τον στηρίζουν κι άλλοτε θέλουν να πάρουν τη θέση του. Και το κάνουν μάλιστα χωρίς ντροπή και στη συνέχεια χωρίς καμία δόση αυτοκριτικής και μεταμέλειας.

Δυστυχώς για όλους αυτούς αλλά κυρίως για τους δημότες της Αγίας Παρασκευής το Ελεγκτικό Συνέδριο με την 291/2019 πράξη του Ε κλιμακίου ΚΡΙΝΕΙ ότι κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης του Νέου Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής. Αυτό σημαίνει τετράμηνη τουλάχιστον επιπλέον καθυστέρηση. Οι δημότες ας κρίνουν και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής και όσων περιστασιακά και ιδιοτελώς την υποστηρίζουν.

Η πόλη μας χρειάζεται ένα Δημαρχείο προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες της και στην ψηφιακή εποχή, φιλικό στο περιβάλλον και μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, που μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Η πόλη μας χρειάζεται μία Νέα Αρχή στο δήμο.