H Αλήθεια για το Γιαβάσειο. Του Τάσου Μπομπόνη

aparaskevi-images.gr

Η απάντηση του Τάσου Μπομπόνη, εκ μέρους των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» στον Δημήτρη Κονταξή 

Ποτέ στη ζωή μου δεν διεκδικούσα δάφνες, ακόμα και αν μου ανήκαν. Πάντα ακολουθούσα τον δρόμο της αλήθειας και αυτό κάνω και τώρα.  

Καταρχάς, ούτε οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», ούτε εγώ, ισχυριστήκαμε ότι πρέπει να πιστωθούμε συνολικά το Γιαβάσειο  όπως αναφέρεις.  Η ανακοίνωση έγραφε «Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτή την κατεύθυνση….». Επίσης, ισχυρίστηκε ο κ. Κονταξής ότι στην ανακοίνωση ψευδώς αναφέρεται η συμμετοχή μου στη διαπαραταξιακή επιτροπή . Η ανακοίνωση είναι σαφής:  «… υποστήριξε σθεναρά τη μίσθωση του κληροδοτήματος και με την εισήγηση του στην Επιτροπή Αξιοποίησης …». 

Λυπάμαι που ο κ. Κονταξής, που είναι  πολύ ικανός και στη χρήση και στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας, παραποιεί τη δήλωσή μας για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις.   

Λυπάμαι, επίσης, γιατί δεν περίμενα από συνάδελφο να προσπαθεί, με ανάρμοστο τρόπο, να σπείρει δαιμόνια στη σύμπραξη των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» με τη «Συμμαχία Ευθύνης», επιχειρώντας να εμπλέξει τον Κώστα Κρητικίδη για θέματα άσχετα με την τωρινή διαδικασία αξιοποίησης του Γιαβάσειου που σχολίασα και για μια περίοδο που οι δύο παρατάξεις δεν είχαν συνεργαστεί.

Ο Κώστας  Κρητικίδης απολαμβάνει από τους «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» τον απόλυτο σεβασμό και την εκτίμηση που αρμόζει στην ιστορία του στα δημοτικά έδρανα της πόλης, στοιχεία στα οποία βασίζεται και η συνεργασία μας. Αντιλαμβάνομαι τη θλίψη  και την αγωνία σας για τη συνεργασία αυτή, τίποτα όμως δεν δικαιολογεί την εκτός πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας προσπάθειά σας.   

Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, παραθέτω την περσινή ανάρτησή του  αντιδημάρχου στην οποία  θεωρούσε λάθος τις εκτιμήσεις μου για την αξία του Γιαβάσειου, προέβλεπε δυσοίωνο  το μέλλον των ακινήτων και την επιλογή που είχε η παράταξη του και υποστήριζε ο ίδιος όπως και ο κ. Γκόνης υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και ο τότε εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Ζορμπά,  ότι δεν συμφέρει να νοικιάσουμε το Γιαβάσειο για να πάρουμε 2 εκατ. σε 25 χρόνια, αφού μπορούμε να τα πάρουμε σήμερα πωλώντας το και άμεσος πιθανός στόχος θα ήταν  η αγορά ακινήτου για την ανέγερση νέου σχολείου.  https://www.facebook.com/100007930179505/posts/2053404114933908?sfns=mo που απαντούσε στο άρθρο μου http://www.aparaskevi-images.gr/2018/02/13/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%85/ 

Είναι από το αποτέλεσμα προφανές και οφείλετε να αποδεχτείτε, ότι τη σωστή άποψη την είχαμε εμείς. ‘Οπως εμείς αποδεχόμαστε ότι  είναι θετική εξέλιξη η ολοκλήρωση τη διαδικασίας. Δεν είναι κακό να αποδίδουμε στον καθένα αυτό που του αναλογεί.  

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις μου για τη διακήρυξη, κάποιες από τις οποίες ενσωματώθηκαν στην διακήρυξη, αναφέρονται αναλυτικά στην εισήγηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε η σύστασή της διαπαραταξιακής  https://docs.google.com/file/d/15fYIjRnzoyhI_57hSWI8pF_8Tl3WLDVF/edit?usp=docslist_api&filetype=msword

Η επιλογή της αξιοποίησης του Γιαβάσειου με ενοικίαση είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ελλοχεύουν όμως ακόμα  κίνδυνοι, διότι παρά την εισήγησή μου, δεν συνυπολογίστηκαν στον διαγωνισμό, η εμπειρία του αναδόχου, η αρχιτεκτονική λύση, η επιλογή των υλικών, η πιστοληπτική φερεγγυότητα του πλειοδότη κ.λπ.

Να προσθέσω ότι ο όρος που προέβλεπε το 13% bonus ανά χρόνο γρηγορότερης παράδοσης του κτηρίου, για το οποίο είχα διαφωνήσει, στρέβλωσε τις προσφορές, αφού τα 20.000€/μήνα για 10 έτη που πλειοδότησε, ισοδυναμούσε με 59.000€/ μήνα για 25 έτη. Είναι προφανές ότι μας συνέφερε το δεύτερο.

Ελπίζω να πάνε όλα κατ΄ ευχήν και να μην επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες μου.

Μπομπόνης Τάσος

Πολ. Μηχανικος ΕΜΠ