Θεματική εκδήλωση Παιδεία- Εργασία: «Ποιά είναι η κατάσταση στον Δήμο και πώς να την αλλάξουμε;», Παρασκευή 10/5

Θεματική εκδήλωση Παιδεία- Εργασία: «Ποιά είναι η κατάσταση στον Δήμο και πώς να την αλλάξουμε;»
Παρασκευή 10 Μαΐου, Πλατεία Μελίνα Μερκούρη, Κοντόπευκο 19:30.


Η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας έχει επιδράσει καταλυτικά στη λειτουργία των δημόσιων υποδομών. Η υποχρηματοδότηση, η υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και η εισαγωγή επισφαλών σχέσεων εργασίας, η υποστελέχωση και οι χρόνιες ανεπάρκειες των κτιριακών υποδομών επηρεάζουν και αναμορφώνουν την καθημερινή λειτουργία των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημόσιου σχολείου. Πώς όμως μπορούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η σχολική κοινότητα στο σύνολο της καθώς και οι εργαζόμενοι, εργαζόμενες στην τοπική αυτοδιοίκηση να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις; Πώς διαμορφώνονται τα αιτήματα αλλά και ποιες είναι οι συλλογικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της λειτουργίας τους και την ανανέωση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες;
Η ιδιαίτερη τοπική εμπειρία της Αγίας Παρασκευής έχει αναδείξει συγκεκριμένα προβλήματα και δυνατότητες. Ειδικότερα έχει αναδείξει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτές οι δομές ως σημείο αναφοράς της γειτονιάς και της κοινότητας. Με γνώμονα αυτή την εμπειρία καθώς και τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει οι δημόσιες δομές σήμερα το «Φυσάει Κόντρα» οργανώνει μια δημόσια εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων, με ιδιαίτερη γνώση για τα θέματα της Αγίας Παρασκευής.

Στη συζήτηση εισηγούνται – παρεμβαίνουν οι:

– Μαρία Ξυνογαλά, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.
– Νίκος Παπασπύρος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.»Ο Περικλής», Πρώην Μέλος Δ.Σ. ΔΟΕ, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Φυσάει Κόντρα».
– Στέλλα Τζανίνη, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Θα χαιρετίσει ο Θάνος Ανδρίτσος, υποψήφιος δήμαρχος με το «Φυσάει Κόντρα».