Γ.Σ.Α.Π: Τουρνουά με την συμμετοχή των μικρών αθλητριών

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Όπως όρισε η διοργανώτρια αρχή, ο χαρακτήρας του τουρνουά είναι αναπτυξιακός, διεξάγεται κυρίως για τη χαρά της συμμετοχής των μικρών αθλητριών για να έρθουν πιο κοντά στο άθλημα, απαγορεύεται η αναγραφή του σκορ στον πίνακα του γηπέδου και δεν θα υπάρξει πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Σύλλογός μας, συμφωνώντας με αυτήν την φιλοσοφία, συμμετέχει με δύο ομάδες όπως και στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν συμφωνούν με αυτήν την φιλοσοφία, Αυτούς τους παρακαλούμε να βρουν κάποιο άλλο τουρνουά για να εφαρμόσουν την δική τους .

ΟΜΑΔΑ Α: ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΓΣΑΠ Α

Όταν έχεις χάσει τον πρώτο αγώνα στην έδρα σου, ίσως δεν περιμένεις και πολλά και μάλιστα εκτός έδρας. Όταν όμως είσαι η “Αγία” αυτό δεν ισχύει. Τα junior μας μπήκαν πεισμωμένα  στον αγώνα για να αποδείξουν σε όλους μας πως εκείνος ο αγώνας ήταν μόνο μια κακή παρένθεση. Και το κατάφεραν. Για τέσσερα οκτάλεπτα ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ κερδίζοντας τη μάχη  των ριμπάουντ και βγάζοντας όμορφες και σωστά εκτελεσμένες φάσεις στην επίθεση. Η διαφορά προς το τέλος του 4ου οκταλέπτου πήγε στους 8 πόντους μετά από ένα καλάθι που αμφισβητήθηκε έντονα από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας. Αν και ο διαιτητής εξήγησε την απόφασή του και το μέτρησε, η εισβολή του αντίπαλου πάγκου εντός του αγωνιστικού χώρου είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι φίλαθλοι (;) της αντίπαλης ομάδας και να κινηθούν κατά του διαιτητή. Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν μια παρωδία. Το ροζ φύλλο «έπρεπε» να πάει στην αντίπαλη ομάδα για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, όπως και έγινε. Η ψυχραιμία που έδειξε ο πάγκος της ομάδας μας την κρίσιμη εκείνη ώρα βοήθησε στην ολοκλήρωσή του. Οι απρεπείς «πανηγυρισμοί» του προπονητή των αντιπάλων με τη λήξη του αγώνα, μας προβληματίζουν, όχι για τον ίδιο(μας είναι αδιάφορος),αλλά για το παράδειγμα που δείχνει στις αθλήτριές του και για τον τρόπο που εκπροσωπεί το σωματείο του.Και παρόλα αυτά φωτογραφηθήκαμε μαζί με τις αθλήτριες του Μαραθώνα, γιατί ο πραγματικός νικητής ήμασταν εμείς. Συγχαρητήρια κορίτσια για την σπουδαία εμφάνισή σας και την πραγματική νίκη που πετύχατε. Να ξέρετε πως δεν αδικηθήκατε μόνο εσείς αλλά και η ΕΣΚΑ, η οποία θα πρέπει να ασχοληθεί με την περίπτωση του νεαρού διαιτητή που υποτίθεται ότι διαιτήτευσε τον αγώνα. Εμείς πάντως, προς επιβράβευση των προσπαθειών της ομάδας μας, με τη λήξη του αγώνα μεταβήκαμε σε παραλιακό κέντρο για να γιορτάσουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί, πέραν της νίκης μας, και τα γενέθλια μέλους της αποστολής μας. Χρόνια πολλά Δάφνη.Επόμενη αγωνιστική το Σάββατο 11/5 στις 9:30 με αντίπαλο την ομάδα του Αγ. Νικολάου Παλλήνης.

ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (Φώτσης – Παπαγεωργίου) : Παππά, Κουβαριώτη Μ, Αμάτι, Λεσάι, Χαμλί, Κουβαριώτη Θ, Ρούση, Μπούσουλα, Χροναίου, Κάκαρη, Μερκούρη, Σούζα 

ΓΣΑΠ Α (Λάουρα Νιτουλέσκου) : Τσαλούρη, Λάγγα Α-Μ, Συρίγου, Κεϊσογλου, Τούτση,  Οικονόμου, Λυμπεροπούλου, Γρηγοριάδη, Μηλιώνη, Βερτοπούλου,  Οικονομάκου Ι., Κεχρή, Παπαδοπούλου

ΟΜΑΔΑ Β: ΓΣΑΠ Β – ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Ήταν ο αγώνας που παρακάλαγες να μην τελειώσει. Ήταν η καλύτερη διαφήμιση του Τουρνουά ΕΣΚΑ. Δύο ισοδύναμες ομάδες που τα έδιναν όλα εντός του αγωνιστικού χώρου, με προπονητές που πραγματικά τιμούν τον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Χαρακτηριστικότερη στιγμή η παρότρυνση του αντίπαλου προπονητή προς μικρή αθλήτριά μας στο να πετύχει καλάθι από βολή. Σας ευχαριστούμε κορίτσια και των δύο ομάδων για τον όμορφο αγώνα που μας χαρίσατε. Σας ευχαριστούμε Λάουρα, Σοφία και Ραφαήλ για τον τρόπο που προπονείτε και εκπαιδεύετε συγχρόνως τα παιδιά μας.

Αν και ο αγώνας είχε κριθεί στα χαρτιά πριν την έναρξή του, καθώς η αντίπαλη ομάδα εμφανίστηκε με 6 μόνο παίκτριες, οι “Αμαζόνες της Αγίας” ήθελαν τη νίκη και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Και τα κατάφεραν συνεχίζοντας αήττητες την πορεία τους στο Τουρνουά. Ταυτόχρονα το προπονητικό δίδυμό μας είχε την ευκαιρία να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στις  μικρότερες αθλήτριες μας  στα τρία τελευταία οκτάλεπτα. Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ο ελαφρύς τραυματισμός της αθλήτριας μας Τσαλούρη Κατερίνας στο πόδι.Το όμορφο ταξίδι μας συνεχίζεται την Κυριακή 12/5 στις 10:00, με αντίπαλο τον ΠΑΟ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ στο 8ο Κέντρο Νεότητας.   

ΓΣΑΠ Β (Λάουρα Νιτουλέσκου – Σοφία Καράμπελα) : Τσαλούρη, Τσελεμέγκου, Χρήστου, Κεϊσογλου, Παραπαγκίδου, Οικονόμου, Μπουρμά, Λυμπεροπούλου, Κεχρή, Παπαδοπούλου, Οικονομάκου Ι, Λιοντάκη, Πολυχρονοπούλου, Δρακοπούλου, Χουρδάκη

ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΑΦΝΗΣ (Τερκεσίδης) : Μουτσάι. Τερκεσίδου, Αρβανίτη, Χανέλλη, Ράμα, Γκέκα.