Από την ομιλία του Γιώργου Οικονόμου στα Πευκάκια

Βρέθηκα χθες το βραδάκι στα Πευκάκια. Παρά τη δυνατή βροχή που προηγήθηκε, είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς συμπολίτες από την περιοχή και να συζητήσουμε για τις δεσμεύσεις μας.

Έφυγα με τη βεβαιότητα ότι η μετάβαση της Αγίας Παρασκευής στο Αύριο θα ξεκινήσει από τις ξεχασμένες γειτονιές της. Η πόλη που μας αξίζει, θα αρχίσει από τα σπασμένα πεζοδρόμια –ή την πλήρη έλλειψή τους- στα Πευκάκια, από τους στενούς δρόμους- καρμανιόλες στον Τσακό, από τις εγκαταλελειμμένες περιοχές. Η αυριανή μας διοίκηση βάζει πρώτη- πρώτη την ανάγκη να καταλάβει ο κάτοικος κάθε γειτονιάς στην Αγία Παρασκευή ότι τον νοιαζόμαστε στην πράξη. Όλα αυτά θα ενταχθούν στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, δεν θα γίνουν άρπα- κόλλα, όπως μας έχει συνηθίσει το Χθες της πόλης, το οποίο όμως διεκδικεί και πάλι την ψήφο σου, για να κρατήσει την Αγία Παρασκευή στο Χθες.

Σίγουρα με νοιάζει πόσες τριανταφυλλιές ανθίζουν στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής. Πολύ περισσότερο όμως με νοιάζει να μπορεί ο υπερήλικας, οι νέοι γονείς με το καροτσάκι του βρέφους, τα ΑΜΕΑ να κινούνται με άνεση και στοιχειώδη αξιοπρέπεια στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της ξεχασμένης Αγίας Παρασκευής.

Το Αύριο, δίνει προτεραιότητα στη γειτονιά σου!