Πολιτική κουζίνα με υλικά που δεν … «δένουν» (Μέρος 2ο)

Photo: vita.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αν κάτι διακρίνει τις αυτοδιοικητικές εκλογές κατά την προεκλογική περίοδο είναι ο «πόλεμος» που εκτυλίσσεται ανάμεσα στις συμμετέχουσες δημοτικές παρατάξεις. Οι αντιπαραθέσεις, τα χτυπήματα πάνω ή κάτω από τη ζώνη είναι κάτι αναμενόμενο και οι υποψήφιοι έχουν προετοιμαστεί για να τα αντικρούσουν.

Τι γίνεται όμως, αν αυτός ο «πόλεμος» ξεκινάει εκ των έσω της παράταξης και δημιουργεί προβλήματα, όσο κι αν οι ψυχραιμότεροι ποιούν τη νήσσαν για να εκτονώσουν τους κραδασμούς; Με ποιο τρόπο θα μπορέσει η ομάδα να παρουσιαστεί ως συμπαγής, όταν οι ρωγμές είναι πλέον ορατές;

Πολλά και σοβαρά λοιπόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει νεοσύστατη δημοτική παράταξη. Ενώ ξεκίνησε με σταθερές και ξεκάθαρες προϋποθέσεις, στη συνέχεια ο «αρχιμάγειρας» ανακάτεψε παράταιρα υλικά και έγινε η αιτία να «κόψει» η σούπα…

Σε ορισμένους βασικούς συντελεστές δεν άρεσε, για δικούς του λόγους ο καθένας, το μπέρδεμα των συστατικών. Άλλα είχαν συμφωνήσει, άλλα περίμεναν και άλλα έγιναν. Ήδη ο πρώτος αποχώρησε, σιωπηλά μεν, εδώ και κάμποσο καιρό. Παρόλο που στην αρχή ήταν «πανταχού παρών», από κάποια στιγμή και έπειτα εξαφανίστηκε, αποτραβήχτηκε. Τα παράπονα συγκεκριμένα. Δεν άλλαξε απόφαση ούτε και για χάρη των στενών οικογενειακών δεσμών.

Ο δεύτερος «διαμαρτυρόμενος» εμφανίσθη μόλις πρόσφατα. Απογοητευμένος από το μουσικό σύνολο, πήρε το βιολί του και μην τον είδατε. Πλέον αποτελεί κοινό μυστικό, ότι η ρήξη είναι αμετάκλητη. Μάλιστα το μαρτύρησε ο ίδιος ο «αρχιμάγειρας», όπως σας το είχαμε υποσχεθεί. Μιλώντας για το «πρώτο βιολί» της ορχήστρας είπε, «κάπου εδώ είναι το είδα», αλλά το «βιολί» παρέμενε άφαντο … απαξιώνοντάς τον με την απουσία του.

Από την άλλη πάλι και τα «gourmet υλικά» που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή δεν δείχνουν ευχαριστημένα. Τους λείπει αυτή η ζέση, το πάθος της διεκδίκησης της νίκης. Παρουσιάζονται ατονικά, χλιαρά και δείχνουν να νοιώθουν άβολα στο καλούπι που κάποιοι άλλοι τα έβαλαν. Κάτι σαν ξένο σώμα …

Έτσι λοιπόν αποδυναμωμένη η ομάδα λίγο πριν από τη μεγάλη μάχη, δεν φαίνεται να έχει και πολλές πιθανότητες πρόκρισης στον πολιτικό στίβο.

Λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση η συνοχή της παράταξης παραπαίει και οι σπόροι μάλλον ρίχτηκαν σε άγονο έδαφος.

Σύμφωνα με τα … ψιθυρίσματα λίγο πριν ή λίγο μετά τις εκλογές θα ηχήσουν οι καμπάνες. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στο aparaskeviimages.gr για την άμεση ενημέρωσή σας.