Παλαιοκομματικές συνήθειες όπου αντί παρουσίασης έργου τοποθετούν τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Ποιος χάνει, ποιος κερδίζει …

Photo: i-kyr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αυτοί που μένουν στο «παλιό» δεν είναι εντέλει οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά ορισμένοι παρατρεχάμενοι. Εννοώντας ορισμένα υποψηφία στελέχη και κάποιους εξωτερικούς παράγοντες φίλα κείμενους στην παράταξη. Οι εν λόγω, επειδή δεν έχουν να προβάλουν σημαντικό έργο, επιδίδονται στο άθλημα του ποιος θα πετάξει πιο πολύ λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους. Κάποιοι δε στο σπορ αυτό έχουν μεγάλη εμπειρία και παράσημα από παλαιόθεν.

Πέφτουν όμως στην δική τους πολιτική παγίδα ακολουθώντας αναχρονιστικές, παλαιού τύπου συνήθειες και ακυρώνουν οι ίδιοι τις όποιες εξαγγελίες κάνουν για το «καινούργιο», το «νέο» που υποτίθεται ότι θέλουν να προσφέρουν στην πόλη.

Δύο επισημάνσεις

  • Είτε κινούνται μόνοι τους και δεν αντιλαμβάνονται ότι κάνουν κακό αντί να βοηθούν τον συνδυασμό που υποστηρίζουν,
  • είτε κινούνται κατ’ εντολήν. Στην περίπτωση αυτή ο/οι επικεφαλής προφανώς ακολουθεί/θουν μια παλαιά τακτική που είναι απίθανο να του/ς προσφέρει τη νίκη.

Οι καιροί έχουν αλλάξει άρδην. Η αναμόχλευση ιστοριών του παρελθόντος όπου ΔΗΘΕΝγίνεται ανακάλυψη ή αποκάλυψη τρομερών ειδήσεων είναι το λιγότερο αστεία. Μπορεί κάλλιστα ο οποιοσδήποτε να θέσει άμεσα το ερώτημα: εφόσον υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία κακοδιαχείρισης και εφόσον η δημοτική Αρχή αδρανεί ή προσπαθεί να τα «κουκουλώσει», γιατί οι καταγγέλλοντες που θεωρούν εαυτόν άμεμπτο και νομοταγή, δεν κινούν τις νομικές διαδικασίες; Γιατί δεν απευθύνονται οι ίδιοι στη δικαιοσύνη, αφού παρουσιάζουν τον εαυτόν τους ως δημότη που αγωνιά για το καλό της πόλης; Μήπως πρόκειται για προεκλογική «φούσκα» ή «συγκαλύπτουν» και οι ίδιοι τις δήθεν ανομίες των πολιτικών αντιπάλων;

Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Παλαιοκομματικές συνήθειες και λάσπη στον ανεμιστήρα δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα «καινούργιο».

Παρά κάνουν πολιτική ζημιά στην πλευρά από όπου εκτοξεύεται η λάσπη.

Οι δημότες πλέον κοιτούν το παρόν και το μέλλον τους. Αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και καθημερινότητας. Επιθυμούν ανθρώπους που θα διοικήσουν με ειλικρίνεια, σύνεση και πραγματική Διαφάνεια. Είτε αυτοί είναι παλιοί γνώριμοι, είτε νέα πρόσωπα. Εξάλλου και στις επτά υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις συμμετέχουν νέοι, αλλά προπάντων και παλιοί αυτοδιοικητικοί.

Ας κινηθούμε λοιπόν στους ρυθμούς της εποχής μας πέρα από εικονικές πραγματικότητες και δημιουργία εντυπώσεων. Στην εποχή της τεχνολογίας ο ανεμιστήρας αποτελεί βαθύ, πολύ βαθύ … ΠΑρελθόν.

Υ.Γ. Κύριοι επικεφαλής και παρατρεχάμενοι, η ανωτερότητα δεν εξασφαλίζεται από τη μείωση του αντιπάλου. Αντίθετα η με οποιονδήποτε τρόπο μείωση του αντιπάλου, και δη η … λασπώδης, οδηγεί στην πτώση του επιπέδου.