Δήλωση του Γιώργου Οικονόμου σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γιώργος Οικονόμου, έκανε πριν από λίγο την παρακάτω δήλωση:

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ένας νέος συνδυασμός ενεργών πολιτών, που δημιουργήθηκε μόλις πριν λίγους μήνες στην πόλη μας, έδωσε μια δύσκολη εκλογική μάχη, έχοντας απέναντί της φανερούς αντιπάλους, αλλά και πολλούς «κρυφούς» εχθρούς, που διέβλεπαν ότι ο συνδυασμός μας απειλεί την επί χρόνια παρουσία τους και, όπως λέει ο λαός μας, «τους χαλάει τη μανέστρα».

Παρά το ότι δεν περάσαμε στον δεύτερο γύρο, το πολιτικό μας κέρδος είναι διπλό. Πρώτον, καταγράψαμε μια εκλογική επίδοση που μας καθιστά κρίσιμο παράγοντα στη διοίκηση του δήμου κατά την επόμενη τετραετία. Δεύτερον, δημιουργήσαμε μια κρίσιμη μάζα ενεργών πολιτών, που σύσσωμοι θα ενεργοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να εξηγήσουν στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής την ανάγκη η ΝΕΑ ΑΡΧΗ να είναι ο εκπρόσωπός τους στην επόμενη εκλογική μάχη.

Το γεγονός ότι η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ αποτελείται στο σύνολό της από ενεργούς πολίτες, που συνειδητά γνωρίζουν για ποιους λόγους ασχολούνται με τα κοινά και έχουν -ο καθένας κι η καθεμιά- προσωπική αντίληψη για το καλό της πόλης, σε συνδυασμό με την προσωπική μου πολιτική ηθική, δεν μου επιτρέπουν όχι να δώσω κατεύθυνση, αλλά ούτε να διανοηθώ να υποδείξω σε ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες το τι θα πράξουν στις επαναληπτικές εκλογές.

Μπορώ μόνο να εκφράσω τις δικές μου προσωπικές σκέψεις. Μετά τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα και τη μεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία αποφάσισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, δεν θα ήθελα να παραμείνει ο δήμος Αγίας Παρασκευής ένα προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήθελα επίσης να επιβραβεύσω πρακτικές και επιχειρήσεις πολιτικής εξαπάτησης, που προσβάλλουν το πολιτικό ήθος της κεντροδεξιάς στην πόλη μας. Παραμένω σταθερά προσηλωμένος στις ιδέες και τις απόψεις μου, για μια άλλη Αγία Παρασκευή, η οποία, δυστυχώς, δεν εκπροσωπείται στο δεύτερο γύρο.

Αυτή την «άλλη» Αγία Παρασκευή θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους 50 συμπολίτες του ψηφοδελτίου μας, τις εκατοντάδες συμπολιτών μας που εργάστηκαν κοντά μας ως εθελοντές και όλους τους δημότες της Αγίας Παρασκευής, που είδαν στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ μια ελπίδα για το Αύριο.