Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Μας χωρίζει άβυσσος

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, αμέσως μετά την αποσαφήνιση του εκλογικού αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, με ανακοίνωση του επικεφαλής της, έλαβε σαφή, κρυστάλλινη θέση για τις εξελίξεις, αρνούμενη να μπει σε οποιασδήποτε μορφής παζάρια και συναλλαγές. Δημοσιοποιήσαμε καθαρά τη θέση μας, αμέσως μόλις έγιναν γνωστοί οι δυο μονομάχοι του δευτέρου γύρου. Και εμμένουμε σε αυτήν απαρέγκλιτα.

Πριν καν φτάσουμε στην επαναληπτική εκλογή, οι πρακτικές που ακολουθεί το Χθες επιβεβαιώνουν τη θέση μας.  Επειδή η θέση του συνδυασμού μας έγινε σαφής αμέσως, γνωστοί παράγοντες του Χθες στην πόλη, προσπαθούν να δελεάσουν μεμονωμένους υποψηφίους της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ με το μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Ταξίματα για θεσούλες αρχικά, κι απειλές στη συνέχεια.

Είναι προφανές ότι αυτές οι δυνάμεις του Χθες δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να κάνουν μια δημόσια πρόταση προγραμματικής σύγκλισης για τη διοίκηση του δήμου. Προτιμούν να εξυφαίνουν αποστασίες, όπως πριν το πρώτο γύρο κατέφυγαν σε αήθεις επιχειρήσεις πολιτικής εξαπάτησης, που απάδουν από το ήθος της κεντροδεξιάς και προσβάλλουν τους αγνούς αγωνιστές της. Είναι φανερό ότι από τέτοιες πρακτικές, αλλά κι από εκείνους που τις κάνουν, μας χωρίζει άβυσσος.

Με δεδομένες τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες δρομολόγησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε στην εξυγίανση της παράταξης σε τοπικό επίπεδο από τέτοιες πρακτικές, οι οποίες στο παρελθόν την καταδίκασαν σε δεύτερο ρόλο, πράγμα που το πλήρωσε η ίδια η χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, υποδεικνύοντας αυθαιρέτως ότι δήθεν η ΝΕΑ ΑΡΧΗ στηρίζει κάποιον εκ των δυο μονομάχων του δεύτερου γύρου. Η απάντησή μας είναι ότι με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, μας χωρίζει άβυσσος.

Το νέο πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να βαρύνεται με ντροπιαστικές πρακτικές του απότερου παρελθόντος. Κι ούτε προτιθέμεθα να γίνουμε χορηγοί για είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο Αγίας Παρασκευής οργανωμένων κυκλωμάτων που προτάσσουν το προσωπικό από το συλλογικό συμφέρον.

Το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, είναι πεντακάθαρο: Τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ δεν θα συναλλαγούν, δεν θα μπουν σε παζάρια, δεν θα ανταλλάξουν την αξιοπρέπειά τους με μικροεξυπηρετήσεις. Είμαστε περήφανοι, γιατί εκτός από το πρόγραμμά μας, φέρνουμε στην τοπική δημοτική  ζωή κι ένα ήθος άγνωστο στις δυνάμεις του Χθες, με τις οποίες μας χωρίζει άβυσσος.