Με «λόγο τιμής» η νίκη του Βασίλη Ζορμπά και με καλούς φίλους κοντά του

Γράφει η Λένα Μαρκή

Νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής λοιπόν εκλέχθηκε ο Βασίλης Ζορμπάς εις πείσμα των καιρών και ορισμένων ατόμων. Ο … «γιδοβοσκός» όπως τον χαρακτήρισαν κάποιοι θέλοντας να τον μειώσουν, κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών και στην 2η Κυριακή των εκλογών πέτυχε μια συντριπτική νίκη με διαφορά 2.200 ψήφων.

Γιατί όμως πέτυχε ο Ζορμπάς;

Απλούστατα γιατί έμαθε από τα λάθη του και έχει το προσόν να ακούει τους πάντες, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Τίποτα δεν απορρίπτει και πάντα συζητά.

Ο Βασίλης Ζορμπάς ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πέντε ολόκληρα χρόνια κράτησε μια σταθερή γραμμή, εκτελώντας την εντολή των δημοτών, να ασκεί έλεγχο στη δημοτική Αρχή. Συνεργάστηκε δε άψογα με τους υπόλοιπους αντιπολιτευτικούς συνδυασμούς, γεγονός που μπορούμε να πούμε ήταν μια «πρόβα» για τις απαιτήσεις του «Κλεισθένη» σε συνεργασία και τον τρόπο λειτουργίας της απλής αναλογικής. Μετά την εκλογή του κάποιοι σχολίασαν πως «πέφτει στα δύσκολα» αφού δεν θα έχει -για πρώτη φορά στα νεότερα δημοτικά χρονικά- την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Όμως ξεχνούν ότι με την ανάληψη της προηγούμενης θητείας του το 2010 ήταν εκείνος που κλήθηκε να εφαρμόσει τον «Καλλικράτη» και πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στα πέντε χρόνια της αντιπολίτευσης ο Βασίλης Ζορμπάς εξελίχθηκε σε ένα ακόμα πιο καλό φίλο για τους δημότες. Στάθηκε δίπλα τους, τους στήριξε όπου χρειάστηκε, τους άκουσε και συνομίλησε μαζί τους. Επακόλουθο ήταν το βράδυ της Κυριακής όταν άρχισε να διαφαίνεται η νίκη, το εκλογικό κέντρο της παράταξής του να γεμίσει με συνδημότες και φίλους και να στηθεί μεγάλο γλέντι, το οποίο συνεχίστηκε και την επόμενη βραδιά.

Δυνατά ονόματα που χάρηκαν για την εκλογή του

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε την κίνηση πολιτικού πολιτισμού του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος με μέλη της παράταξης – Μαργαρίτα Δημητρίου, Μαρία Κοντοπούλου, Γεράσιμο Βλάχο –  επισκέφτηκαν τον Βασίλη Ζορμπά για να τον συγχαρούν.

Στο πλευρό του βρέθηκαν ο πρόεδρος της Β3 ΝΟΔΕ Χρήστος Σούλης και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Γιάννης Καραγιαννάκης. Και οι δύο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο στηρίζοντας τις υποψήφιες παρατάξεις του κεντροδεξιού χώρου.

Την χαρά του μοιράστηκαν ακόμη και πρώην στελέχη του που δεν συμμετείχαν στο τωρινό ψηφοδέλτιο, όπως ο Γιάννης Μπαλτόπουλος με τον πατέρα του.

Οι επικεφαλής των δύο έτερων Δεξιών συνδυασμών κ.κ. Γιώργος Οικονόμου και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης μαζί με στελέχη τους,θέλοντας να διατηρήσουν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και έχοντας οράματα για την ανάπτυξη της Αγίας Παρασκευής, συνέπλευσαν και συνεχάρησαν τον νέο Δήμαρχο.

Στο εκλογικό κέντρο έσπευσαν η καλή του φίλη και  Βουλευτής Νίκη Κεραμέως και ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ. Νίκος Κωστόπουλος από τον οποίο εισέπραξε μια πραγματική αγκαλιά νίκης.

Γ. Καραγιαννάκης, Α. Μουστόγιαννης, Β. Ζορμπάς, Ν. Κεραμέως, Γ. Οικονόμου
Συγχαρητήρια με δυνατό αγκάλιασμα των δύο φίλων – Νίκος Κωστόπουλος, Βασίλης Ζορμπάς
Βασίλης Ζορμπάς, Νίκος Κωστόπουλος

Κοντά του βρέθηκε η οικογένεια Αλέξανδρου Κωστόπουλου (πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών, ιδιοκτήτης της εταιρείας οικονομικών συμβουλων AFM SYSTEMS). Μην ξεχνάμε ότι ο γιος του, Τίμος Κωστόπουλος, υπήρξε αντιδήμαρχος Οικονομικών στην προηγούμενη θητεία οπότε και παρουσίασε πραγματικά σημαντικό έργο.

Την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του Βασίλη Ζορμπά έδειξαν με την παρουσία τους ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Σιδέρης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Νίκος Κανελλόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Με το Γιάννη Σιδέρη
Με το Νίκο Κανελλόπουλο
Αριστερά ο Νίκος Ρωμανός

Και βέβαια δέχτηκε μερικά όμορφα λουλούδια από τη μικρή του φίλη.

Η μεγάλη διαφορά

Στις εκλογές του 2014, ανάμεσα στις δύο Κυριακές, έγιναν λάθη, υπήρξε δε ένας εφησυχασμός λόγω του ότι προηγούνταν σε ψήφους. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Στο παρόν τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όλη η παράταξη με πρώτο το Βασίλη Ζορμπά έτρεξε … και οι 50 υποψήφιοι, ακόμα κι αυτοί που de facto δεν εκλέγονται, αλλά και όλοι όσοι εργάστηκαν δίπλα του στα παρασκήνια. Ήταν εκεί παρόντες, με προγραμματισμό, πίστη, δύναμη και ιδέες. Σημαντική διαφορά υπήρξε ο εμπλουτισμός με νέα άτομα που έφεραν έναν άλλο σύγχρονο «αέρα». Ήταν κοντά του στον αγώνα και στη νίκη! Χωρίς παροξυσμούς, χωρίς να εμπλέκονται σε δημόσιους διαξιφισμούς, αν και προκλήθηκαν πολλάκις.

Ο νέος Δήμαρχος κατάφερε να τους εμπνεύσει, τον εμπιστεύτηκαν και τον ακολούθησαν πιστά.

Εξάλλου ο ίδιος είχε δώσει από πριν λόγο τιμής!

Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα έχει πολύ δουλειά. Ήδη μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμά του που σημαίνει ότι είναι προετοιμασμένος. Όμως θα πρέπει να περάσει άμεσα στη φάση της υλοποίησης. Το πόσο εύκολο θα είναι αυτό θα φανεί όταν παραλάβει τη Διοίκηση του Δήμου μετά την 5ετή αδράνεια της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Στόχος είναι επίσης η άψογη συνεργασία με τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Τα δείγματα που έχει δώσει ο Βασίλης Ζορμπάς μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πλέον η Αγία Παρασκευή βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια. Γιατί έχει λόγο τιμής!!!