Με τιμή γιορτάστηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι στα Πευκάκια – Δυο γιατροί μετέφεραν την ιερή εικόνα των Αγίων γιατρών

Δύο γιατροί σηκώνουν την ιερή εικόνα των Αγίων Αναργύρων, ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαλάμος

Τους Αγίους Αναργύρους γιορτάζει σήμερα 1η Ιουλίου η συνοικία των Πευκακίων στην ομώνυμη εκκλησία.

Την παραμονή της εορτής εψάλη ο καθιερωμένος Πανηγυρικός Εσπερινός και έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων, παρουσία πλήθους κόσμου από όλες τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής. Κατόπιν ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία της εκκλησίας.

Τα αδέλφια Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί που δεν έπαιρναν χρήματα για τις υπηρεσίες που προσέφεραν γι’ αυτό και ονομάστηκαν Άγιοι Ανάργυροι. Τι πιο ταιριαστό να σηκώσουν την εικόνα κατά την περιφορά της δύο γιατροί Πνευμονολόγοι. Ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και ο νεοεκλεγής δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαλάμος. Γνωστή η εθελοντική προσφορά και των δύο στην πόλη της Αγίας Παρασκευής.

Κατά τον χαιρετισμό του ο νέος Δήμαρχος κ. Ζορμπάς τόνισε πως, για όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά για την περιοχή των Πευκακίων, με λόγο τιμής, θα τα πράξει. Αναφέρθηκε και στο θέμα των σκαλιών της Εκκλησίας την κατασκευή των οποίων κάποιοι κατήγγειλαν στην Υπηρεσία Δόμησης. Κατ’ αυτόν προφανώς έγιναν μη νόμιμα, αλλά είναι απαραίτητα και θεωρεί ότι δεν είναι αυτό το πιο σοβαρό πρόβλημα αυτή την στιγμή στην γειτονιά των Πευκακίων. Προέχουν άλλα πιο σοβαρά.

Ενημέρωσε δε, πως είχε συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη, προσπαθώντας να βρεθεί ένας τρόπος να αποκατασταθεί η παιδική χαρά που ξηλώθηκε, επειδή ο χώρος ανήκει στον δήμο Παιανίας, ομοίως και για το χώρο που έχει χαρακτηριστεί για την κατασκευή του 6ου Γυμνασίου. Η αντίδραση του κ. Μάδη υπήρξε θετική και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα υπάρξει άμεση λύση.

Μεταξύ άλλων στον εορτασμό συμμετείχε και ο πολιτιστικός σύλλογος Κορυβάντων με παραδοσιακές ενδυμασίες (φωτογραφία: σύλλογος ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ)