Οδός Έαρος: Όταν τα δημόσια έργα αφήνουν πίσω τους “παγίδες”

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στα τέλη του Μαΐου 2019 το φυσικό αέριο αποφάσισε να περάσει και από την οδό Έαρος στην Αγία Παρασκευή. Δεν θα μιλήσουμε για την τότε ταλαιπωρία, αφού είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν εργασίες σε δημόσιους χώρους και δρόμους χωρίς να υπάρξει μια ανωμαλία στην διέλευση από αυτούς. Ως υπομονετικοί πολίτες δεν μιλήσαμε και χαρήκαμε όταν κάποια στιγμή ολοκληρώθηκαν, μιας και οι εργασίες δεν κράτησαν πολλές ημέρες.

Όμως ένα μήνα μετά (2 Ιουλίου σήμερα) τα απομεινάρια εκείνων των εργασιών μας προκαλούν αγανάκτηση.

Κατά μήκος της οδού Έαρος χάσκουν 3 περιοχές σκαμμένες όπου η οπή είναι εμφανέστατη και αρκετά μεγάλη. Φυσικά το πορτοκαλί δίχτυ που τις περικλείει και το οδόσημα δίνουν «άλλοθι» σε αυτούς που τις παράτησαν. Και τα δύο όμως στην ουσία προειδοποιούν και ΔΕΝ προστατεύουν.

Φτάνοντας στο τέρμα της οδού, στη διασταύρωση Ειρήνης και Μακεδονίας, στην εσοχή που κάνει το πεζοδρόμιο μπροστά στο ζαχαροπλαστείο, θεώρησαν σωστό να «ξεχάσουν» ότι υλικό περίσσευε.

Οι γνωστές ανευθυνότητες των ΥΚΩ που σκάβουν όπου και όποτε θέλουν, αφήνοντας πίσω τους σχεδόν πάντα αποτυπώματα.

Ο δε Δήμος ούτε που να το σκεφτεί να επέμβει και όταν το κάνει, το κάνει με αβρότητα. Πόσο δε μάλλον τώρα που έχασε και τις εκλογές και από Σεπτέμβρη θα φορτωθεί άλλος τα βάρη και τις υποχρεώσεις. Για την υποστήριξη της ασφάλειας των πολιτών φυσικά ούτε λόγος να γίνεται.