Μοιράζουν αντιδημαρχίες και θέσεις χωρίς να λογαριάζουν τον ξενοδόχο …

Photo: aromalefkadas

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η μετεκλογική παραφιλολογία είναι ένα φαινόμενο που προφανώς είναι αναπόφευκτο από τη στιγμή που μεσολαβεί ένα χρονικό περιθώριο τριών μηνών από τις εκλογικές διαδικασίες έως την ανάληψη της Διοίκησης. Ιδιαίτερα φέτος που εφαρμόστηκε το σύστημα της απλής αναλογικής, όπου σύμφωνα με τις προσταγές του νόμου «Κλεισθένης Ι» απαιτούνται συνεργασίες και μάλιστα στενές μεταξύ του εκλεγέντα δημάρχου και των υπολοίπων παρατάξεων για να διοικηθεί η πόλη και να μην οδηγηθεί στο χάος.

Στο διάστημα αυτό η περιέργεια αυξάνεται και δοκιμάζει τις αντοχές των εμπλεκόμενων με τα δημοτικά δρώμενα, καθώς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Μόνον έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά στην Αγία Παρασκευή αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα πρόσφατα κυκλοφόρησε άρθρο που «μαντεύει» ή θα έλεγε κανείς «τοποθετεί» στις θέσεις ευθύνης τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους. Αναμιγνύει δε μεταξύ των εκλεγμένων από τον συνδυασμό του Βασίλη Ζορμπά (δημάρχου από 1/9/2019) και ονόματα γνωστά από άλλες παρατάξεις που πιθανά να συνεργαστούν μαζί του στη συνέχεια. Γίνεται δηλαδή μοίρασμα των αντιδημαρχιών και των νομικών προσώπων.

Παράλληλα δε, νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι κυκλοφορούν στην πόλη και διαδίδουν ότι τους έχει ήδη δοθεί συγκεκριμένη αντιδημαρχία!!!

Το σημαντικό όμως είναι, ότι όλα αυτά γίνονται ερήμην του νέου Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και μάλιστα σε χρονική στιγμή που ούτε ο ίδιος έχει αποφασίσει ακόμη ποιος θα αναλάβει τι.

Αυτό φανερώνει η δημοσίευση που έκανε σε προσωπική του σελίδα σε ιστό κοινωνικής δικτύωση και αναγράφονται τα εξής:

«Θέλω να ενημερώσω τους δημότες της Αγίας Παρασκευής, ότι δεν έχω ακόμη πάρει τις αποφάσεις μου, όσον αφορά τα πρόσωπα που θα αναθέσω τις θέσεις ευθύνης στο δήμο. Ότι γράφεται ή φημολογείται δεν με εκφράζουν. Όταν πάρω τις αποφάσεις μου, σίγουρα οι συνεργάτες μου δεν θα το μάθουν από τα ΜΜΕ, θα ενημερωθούν από μένα. Επαναλαμβάνω: ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ!»

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι τα όσα ακούγονται και κυκλοφορούν στην πόλη είναι αμπελοφιλοσοφίες και φήμες προς δημιουργία εντυπώσεων. Υπάρχει δε και το ενδεχόμενο να είναι κατευθυνόμενα με σκοπό την πρόκληση αναταραχής.

Η ουσία είναι ότι ουδείς σοβαρός άνθρωπος δεν ευτελίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο τον εαυτό του. Ούτε προκαλεί την τύχη του. Όσον αφορά τα ΜΜΕ, μπορούν σαφέστατα να προβούν σε προβλέψεις, με την προϋπόθεση ότι το κάνουν αυτό γνωστό στους αναγνώστες τους και δεν το παρουσιάζουν ως τετελεσμένο γεγονός.

Υπομονή λοιπόν πολίτες της Αγίας Παρασκευής και θα μάθουμε όλοι τι μέλλει γενέσθαι στην ώρα του και από το πλέον κατάλληλο άτομο. Μην αφήνεται να σας παρασύρουν με ευφάνταστες διαδόσεις.

Εξάλλου όπως λένε, κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.