Ποιοι μπαίνουν στη νέα κυβέρνηση

Επικρατέστεροι για Βουλή και υπουργεία

Για τα άλλα υπουργεία, ως επικρατέστεροι ακούγονται:
*ο Νίκος Δένδιας για το υπουργείο Εξωτερικών,
*για το Άμυνας ο Βασίλης Κικίλιας,
*για το Παιδείας η Νίκη Κεραμέως,
*για το Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης,
*για το Υγείας ο Κώστας Τσιάρας,
*για το Υποδομών και Μεταφορών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής,
*για το Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη,
*για το Δικαιοσύνης ένας εκ των Γιώργου Γεωργαντά ή Νίκου Παναγιωτόπουλου,
*για το Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης η ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μεταξύ εκείνων που προορίζονται για θέσεις υφυπουργών αναφέρονται οι Σοφία Ζαχαράκη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Χάρης Θεοχάρης, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Βλάσσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.
Για την προεδρία της Βουλής πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθεί ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας.

Μετακομίζει το «Μαξίμου»

Με ενδιαφέρον αναμένεται το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι πληροφορίες θέλουν ένα πολύ αναβαθμισμένο ρόλο για το πρωθυπουργικό γραφείο που θα περιγράφεται στο νέο οργανόγραμμα που θα καθοριστεί με το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά στη νέα διοικητική δομή της κυβέρνησης και θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση αμέσως μόλις λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

Εκεί ακούγεται ότι θα έχουν θέσεις ο Στέλιος Πέτσας, που το όνομα του «παίζει» και για θέση αναπληρωτή στο υπουργείο Οικονομικών, του Παναγιώτη Πικραμένου και του καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη (σ.σ.: οι δύο τελευταίοι εξελέγησαν βουλευτές Επικρατείας), όπως και του προερχόμενου από τον ΣΕΒ Άκη Σκέρτσου τον οποίο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Στους σχεδιασμούς του νέου πρωθυπουργού είναι και η μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου από το Μέγαρο Μαξίμου στο παλαιό υπουργείο Προεδρίας ή Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και είναι πιο λειτουργικό κτίριο.

Στον ίδιο χώρο, κατά πληροφορίες, θα γίνονται και οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, που θα πάψει να συγκαλείται στο Μέγαρο της Βουλής, έτσι ώστε να υπάρχει και σε συμβολικό επίπεδο σεβασμός στη διάκριση της Εκτελεστικής από τη Νομοθετική Εξουσία.