Λαϊκή Συσπείρωση: Η “αγωνία” περί ακυβερνησίας, να μην εγκλωβίσει τους δημοτικούς συμβούλους

Η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών αρχών, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων, τα συλλογικά τους επιτελεία ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ, που λειτουργούν με στελέχη των αντίστοιχων κομμάτων, διαχειρίστηκαν σε πλήρη σύμπνοια την ίδια πολιτική. Υλοποίησαν την πολιτική επιβολής φόρων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομέων, αποδέχτηκαν την περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης, τη διεύρυνση της ανταπόδοσης, της διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις και τις επιδιώξεις τους. Στόχος να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα λαϊκά στρώματα από τις ανάγκες τους, να προσαρμόσουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της επανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομιλών.. Να ενσωματωθούν στο αφήγημα του «εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης», στο σχέδιο κερδοφορίας του κεφαλαίου, που περνάει πάνω από την καθήλωση των λαϊκών αναγκών, δικαιωμάτων και διεκδικήσεων στα επιτρεπτά από το κεφάλαιο όρια.

Στόχοι στους οποίους συμπίπτουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και οι εκφράσεις τους στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται, ούτε έφεραν ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμία φιλολαϊκή τοπική ή περιφερειακή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει, όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή.

Η “αγωνία” περί ακυβερνησίας και η όποια συζήτηση σε επιμέρους και δευτερεύοντα θέματα πέρα από την ουσία του συνολικού νομικού πλαισίου για την Τοπική Διοίκηση είναι αποπροσανατολιστική.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς ο δήμος θα γίνει πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός στην προώθηση μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής, σε δήθεν ιδιαιτερότητες της Τοπικής Διοίκησης, σε αναφορές περί χάους και ακυβερνησίας. Κάτι τέτοιο συσκοτίζει τον χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες. Ρίχνει στάχτη στα μάτια για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των αλλαγών, που ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν την καπιταλιστική κρίση και στόχο έχουν να προσαρμόσουν πιο πιστά την κρατική και τοπική διοίκηση στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο εχθρικά και αδιάφορα απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ανδρέας Γκιζιώτης