Με ευλάβεια, λαμπρότητα και πυροτεχνήματα η πόλη γιορτάζει την προστάτιδά της Αγία Παρασκευή

aparaskevi-images.gr

Την τιμητική της έχει αύριο, 26 Ιουλίου, η πολιούχος και προστάτιδα της πόλης μας, Αγία Παρασκευή. Στην ομώνυμη εκκλησία στο κέντρο της πόλης κάθε χρόνο συγκεντρώνεται πλήθος πιστών ακόμα και από τις γύρω πόλεις.

Με ευλάβεια και σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ. Δανιήλ Πουρτσουκλή και σύσσωμου του κλήρου της πόλης.

Ακολούθησε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Αγίας. Τη λιτάνευση συνόδευσαν οι ήχοι της φιλαρμονικής του Δήμου, στρατιωτικό άγημα, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το λαμπρό εορτασμό συμπλήρωσαν πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Αγιοπαρασκευιώτικο ουρανό. Στην πομπή των εκατοντάδων πιστών συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία της πόλης, οι βουλευτές του Βορείου Τομέα, κ. Ζωή Ράπτη και κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΣ κ. Γιώργος Σκούμας και μέλη των τοπικών συλλογικοτήτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης παρατέθηκε το καθιερωμένο κέρασμα σε αίθουσα της εκκλησίας. Η γιορτή συνεχίστηκε στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη στο Κοντόπευκο όπως κάθε χρόνο.

Χρόνια Πολλά στην πόλη και τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.