Κλειστό λόγω διακοπών …

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κλειστό λόγω διακοπών …

Η γνωστή ταμπέλα που αντικρίζουμε συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορα καταστήματα θα μπορούσε άνετα να τοποθετηθεί στις εισόδους της πόλης μας. Με τη διαφορά ότι η αιτία του «κλεισίματος» δεν είναι οι διακοπές, αλλά η ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και αυτό γιατί αφού η νυν δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στις δημοτικές εκλογές «κατέβασε το διακόπτη» και απενεργοποίησε βασικές λειτουργίες του δήμου. Από όλες τις συνοικίες έρχονται παράπονα δημοτών συνοδευόμενα με ποικίλο φωτογραφικό υλικό. Εικόνες που ο καθένας από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Υλικό από κλαδέματα δέντρων για πολλές ημέρες καλύπτει τα πεζοδρόμια, μπάζα δίπλα σε κάδους σκουπιδιών ακόμα και για ολόκληρο μήνα, δρόμοι χωρίς φωτισμό για μήνες, καμένες λάμπες στο πάρκο Σταύρος Κώτσης που προσφέρουν μια … ρομαντική ατμόσφαιρα σε όσους το επισκέπτονται τις βραδινές ώρες και άλλα πολλά.

Πριν τις εκλογές μόλις παρουσιάζονταν ανάλογες εικόνες στο διαδίκτυο, οι αρμόδιοι εκ της δημοτικής Αρχής, για λόγους ευθιξίας, έσπευδαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Πρώτος και καλύτερος κινητοποιούνταν ο Δήμαρχος. Τώρα επικρατεί μια παράξενη ησυχία. Καμία αντίδραση. Ούτε καν ένα σχόλιο κάτω από τις δημοσιεύσεις, έτσι για το θεαθήναι. Ακόμη κι αν σε κάποιες περιπτώσεις προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια το κάνουν αγκομαχώντας και διότι είναι υποχρεωμένοι.

Κλειστό λόγω ήττας …

Η ήττα στις δημοτικές εκλογές σίγουρα προκαλεί απογοήτευση, στεναχώρια, λύπη και όλα τα σχετικά συναισθήματα. Η αντιμετώπισή της διαφέρει ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του πολιτικού ατόμου που την εισπράττει και σίγουρα ο καθένας την επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό χρόνο.

Όμως η ήττα στις όποιες εκλογικές διαδικασίες δεν αποτελεί γεγονός ξαφνικό, αλλά είναι μια από τις πιθανές εκδοχές του πολιτικού παιχνιδιού. Αν συνυπολογιστεί ότι προεκλογικά πάντα υπάρχει μια αύρα για το προς τα που θα γύρει η ζυγαριά, σαφώς ξεκινά και η ανάλογη υποσυνείδητη ψυχολογική προεργασία.

Ένας δε έμπειρος πολιτικός, με χρόνια παρουσίας στα δημοτικά έδρανα, αναμένεται να ανταπεξέλθει σχετικά γρήγορα. Κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη στην δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο που φέρει βαρέως, κατά τα φαινόμενα, το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών. Και αν κατά την 5ετή Διοίκηση Σταθόπουλου η καθημερινότητα στην Αγία Παρασκευή κοιμόταν, τώρα έχει πέσει σε βαθύ λήθαργο …

Κλειστό και διπλοκλειδωμένο λοιπόν…