Ο «Κλεισθένης» και οι διαδικασίες φέρνουν νέες αλλαγές στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής

φωτογραφία αρχείου: από την ορκωμοσία 30/8/2014

Πηγή εκπλήξεων μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι θα αποτελέσει η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής. Κατ’ αρχήν, άλλαξε ο χώρος τέλεσης της ορκωμοσίας και επιλέχθηκε τελικά το θεατράκι της κεντρικής πλατείας της Αγίας Παρασκευής, λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Όμως δεν έμεινε απείραχτη και η ημερομηνία. Αρχικά είχε επιλεγεί η Τετάρτη 28 Αυγούστου ως η καταλληλότερη μέρα για την ορκωμοσία, όμως η ημέρα και η ώρα συμπίπτουν με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στον Υμηττό. Ως είθισται κάθε χρόνο παραβρίσκονται ο Δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Προφανώς θα ήταν άκομψο να απουσιάσουν.

Για το λόγο αυτό και για την τήρηση των διαδικασιών που ορίζει ο «Κλεισθένης»  η ημερομηνία τέλεσης της ορκωμοσίας μετατίθεται οριστικά για την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 7:30μμ, στην κεντρική πλατεία.

Όσον αφορά τις αρχαιρεσίες, υπάρχει ακόμα ένα μικρό διαδικαστικό κώλυμα που φαίνεται να τακτοποιείται και αναμένεται άμεσα να δοθεί οριστική ημερομηνία (πιθανές 1η ή 8η Σεπτεμβρίου). Σε κάθε περίπτωση το aparaskeviimages.gr θα βρίσκεται  σε επαγρύπνηση για ότι νεότερο. Καθώς όμως οι ημερομηνίες πλησιάζουν ασφυκτικά, θεωρούμε ορθό, να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις και να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.