:We4All: Το νέο κίνημα για το περιβάλλον ξεκινάει από την Αγία Παρασκευή

Η ιδέα της We4All ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 με τις μεγάλες φωτιές στο Μάτι και στην Κινέττα στην Ελλάδα όπου, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, καταστράφηκαν και πολλά στρέμματα δάσους. Κάτι που συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Έχοντας στο μυαλό τους πως κάτι δραστικό πρέπει να γίνει για την ανάκαμψη της φύσης και των δασών, ο Φιλώτας Νιάρχος – δημότης Αγίας Παρασκευής και Συνιδρυτής/Υπεύθυνος Δράσεων της We4All μαζί με τους Αντώνη Μπογδάνο, Γιάννη Ηλιόπουλο δημιούργησαν το Δεκέμβριο του 2018 τη We4All με την ομάδα να ενισχύεται στη συνέχεια της διαδρομής και από τη Βάσια Καλλιμάχου. Τί είναι η We4All; Μια παγκόσμια περιβαλλοντική προσπάθεια με έδρα την Ελλάδα, συγκεκριμένα το Δήμο Αγίας Παρασκευής, που έχει ως στόχο την αντιστροφή και βελτίωση της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται κάθε χρόνο από τις πυρκαγιές και την παράνομη υλοτομία.

Μέχρι στιγμής η We4All και οι άνθρωποι στον ευρύτερο κύκλο που πιστεύουν στο όραμα αυτό έχουν φυτέψει 1883 δέντρα τα περισσότερα από αυτάσε Καβούρι, Μάτι, Μαραθώνα και Νέο Βουτζά. Επίσης το φετινό καλοκαίρι προχώρησαν και σε 3 καθαρισμούς παραλιών: 2 φορές στο Σχοινιά και 1 στο Λαύριο. Επιπλέον προσφάτως δώρισαν 100 δέντρα για να φυτευτούν στον Αμαζόνιο. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως την προσπάθεια αυτή ενισχύουν και οι Δημοτικές Αρχές, οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι αλλά και η Πολιτική Προστασία που εδρεύουν στις περιοχές που αναδασώνονται.

Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή? Αρχικώς αγοράζοντας το βραχιόλι του/της από το website https://www.we4all.com/shop όπου με την αγορά ενός βραχιολιού η We4All φυτεύει ένα δέντρο. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να δωρίσει δέντρα υπάρχει και αυτή η δυνατότητα στον ίδιο ιστότοπο. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι, κατόπιν ενίσχυσης του κινήματος με τους παραπάνω τρόπους, ο ίδιος ο πολίτης να συμμετέχει στις δράσεις της We4All που διοργανώνονται ανά καιρούς αποκτώντας έτσι την ευχαρίστηση πως συμμετέχει στην ανάκαμψη του περιβάλλοντος. Γιατί τί πιο σημαντικό από την υγεία του περιβάλλοντος και του ίδιου του ανθρώπου;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.we4all.com και επικοινωνήστε μαζί μας. Για τις καθημερινές μας δράσεις και ενημερώσεις, ακολουθήστε μας στα social media Facebook , Instagram: @we4all_official.