Γιορτινή ατμόσφαιρα στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού κατά την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν απόψε με κατάνυξη στον Υμηττό και συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εν όψει της αυριανής εορτής (29 Αυγούστου) επί τη μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου & Βαπτιστού.

Τον  Πανηγυρικό Εσπερινό εκήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου, παρουσία της Καθηγουμένης της Μονής Ταβιθάς μοναχής και της συνοδείας αυτής. Χοροστάτησαν ιερείς των ναών της πόλης.

Τον εορτασμό  τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαλάμος και Γιώργος Οικονόμου (επικεφαλής «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή») καθώς και η νυν και επανεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Ζωή Φωτεινού. Επίσης παραβρέθηκαν μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου «Άγιος Ιωάννης».

Πλήθος πιστών γέμισε την αυλή του μοναστηριού σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με θέα τη δύση του ήλιου πάνω από την πόλη της Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Ζορμπάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εγκάρδια με τον σεβαστό Μητροπολίτη και να δεχτεί συγχαρητήρια για την εκλογή του από αρκετούς πολίτες. Είχε επίσης την ευκαιρία κατά την προσέλευσή του στην Ιερά Μονή να συνομιλήσει με τους «φύλακες του βουνού», τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας που επαγρυπνούν στον Υμηττό.