Πολιτικός όρκος εκπροσώπησης του “Φυσάει Κόντρα” στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές Επιτροπές

Επαγγελματικοί λόγοι με έκαναν να βρίσκομαι εκτός Ελλάδας την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, μικρή σημασία έχει αυτό. Η εκλογή μας στο Δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι καθόλου προσωπική υπόθεση. Είναι μια συλλογική δέσμευση για να συνεχίσουμε να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης μας.

Σε αυτό λοιπόν, δεσμευόμαστε και ορκιζόμαστε.

Στην τιμή, την υπόληψη, την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μας, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και των εκπροσώπων μας στις δημοτικές επιτροπές, όπως μας τίμησαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο όρκος μας είναι πολιτικός.

Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι:

Με βάση τις αρχές και το πρόγραμμά μας θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και να στηρίζουμε τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και θρησκεύματος, Έλληνες και μετανάστες. Ειδικά θέλουμε να συμβάλλουμε στην εκπροσώπηση των πιο αδύναμων κομματιών του πληθυσμού, να γίνουμε φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Να μιλάμε για αυτά που πολλές φορές δεν ακούγονται στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων.

Θα αντιταχθούμε σθεναρά σε κάθε αντιδραστικού προσανατολισμού πολιτική άδικων φόρων, εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας, καταστροφής του περιβάλλοντος, υποβάθμισης παροχής των δημόσιων υπηρεσιών (παιδείας, υγείας, πρόνοιας), υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων και της πόλης.

Θα προβάλλουμε τα προβλήματα των κατοίκων, θα υπερασπίζουμε τις διεκδικήσεις τους και θα συμμετέχουμε στους αγώνες τους. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε το ηχείο που θα κάνει τα αιτήματα των αγωνιζόμενων να ακούγονται πιο δυνατά μέσα και έξω από τις συνεδριάσεις των οργάνων.

Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, των μόνιμων μνημονίων και της επιτροπείας. Γιατί για μας, η υπόθεση της ανατροπής και της ρήξης δεν έχει τελειώσει.

Για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την άδικη και καταπιεστική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους.

Για να ξεριζώσουμε από την κοινωνία μας το φασισμό, το Ναζισμό και τα μισαλλόδοξα σχέδιά τους.

Για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο δρόμο της κοινωνικής χειραφέτησης. Συνεχίζοντας, για να συνεχίσει να «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» στην Αγία Παρασκευή και στις ζωές μας.

Θάνος Ανδρίτσος,

Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή