Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

Πραγματοποιούνται σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2019, στο δημαρχιακό Μέγαρο και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου για τη θητεία της νέας δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Βασίλη Ζορμπά.

Προεδρεύων είναι σύμφωνα με το νόμο του Κλεισθένη ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Βασίλης Σάρκουλας και παρευρίσκεται ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Στην αίθουσα παρευρίσκονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, εκτός των κ.κ. Κρητικίδη Κωνσταντίνο που είναι δικαιολογημένος απών και ο οποίος προσήλθε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ο Ανδρίτσος Αθανάσιος που εκπροσωπείται από τον κ. Κουτσούκο (χωρίς ψήφο, μόνο τοποθέτηση).

Παραβρίσκονται επίσης η νομικός του Δήμου κ. Γκουμά Ελένη και οι υπάλληλοι των δημοτικών οργάνων για την τήρηση της ορθής διαδικασίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του προεδρείου του Δ.Σ.. Οι προτάσεις που τέθηκαν προς ψηφοφορία είναι:

  • Από την συμπολίτευση ομόφωνα προτείνεται η κ. Ευπρέπεια Καψοκεφάλου για Πρόεδρος
  • Από την μείζονα αντιπολίτευση (Νίκη των πολιτών) η κ. Δημητρίου – Καβρουδάκη Μαργαρίτα για Αντιπρόεδρος και
  • Από τον δεύτερο συνδυασμό της αντιπολίτευσης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» ο κ. Ρέγας Δημήτριος για τη θέση του Γραμματέως.

Στην αίθουσα παρευρίσκονται και αρκετοί δημότες της πόλης της Αγίας Παρασκευής παρακολουθώντας τη συνεδρίαση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι υποψηφιότητες υπερψηφίστηκαν με αποτέλεσμα από τους 31 παρόντες 29 ΝΑΙ και 2 ΛΕΥΚΑ.

Από ΑΡ. Πρόεδρος: Ε. Καψοκεφάλου, Δήμαρχος: Β. Ζορμπάς, Αντιπρόεδρος: Μ. Δημητρίου, Γραμματέας: Δ. Ρέγας

Την επιφύλαξή τους υποσημείωσαν οι κ.κ. Σταθόπουλος και Οικονόμου ως προς τη διαδικασία. Υπήρξε μια διαφωνία αν έπρεπε να γίνει μυστική ή φανερή ψηφοφορία. Λευκό δόθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τους κ.κ. Γκιζιώτη και Τσιμπουκάκη.