Ορκωμοσία δημοτικής Αρχής – Η γιορτή της Δημοκρατίας με την παρουσία σημαντικών ατόμων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Γιορτή της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη χθεσινή εκδήλωση της ορκωμοσίας στην κεντρική πλατεία ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Και πράγματι ήταν όλοι εκεί. Πέρα από συγγενείς και φίλους παραβρέθηκαν πλήθος πολιτών, πολιτικοί παράγοντες της κεντρικής σκηνής και σημαντικά πρόσωπα του Ελληνικού χώρου.

Στο πλευρό του Δημάρχου κ. Ζορμπά βρέθηκαν η σύζυγός του Μαρία και η κόρη του Ελένη, γεμάτες χαρά και υπερηφάνεια. Η άλλη κόρη του Χαριτίνη ως γνωστόν διαμένει και εργάζεται στο εξωτερικό και ήταν δύσκολο να παραβρεθεί.

Πέραν των πολιτικών παραγόντων που αναφέρθηκαν στο πρώτο άρθρο μας, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Ζωή Ράπτη, παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Καραγιαννάκης, ο πρόεδρος της Β3 ΝΟΔΕ, Χρήστος Σούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος με τον Γ. Πατούλη, Γιάννης Κεχρής και ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Επίσης τιμητική ήταν η παρουσία μελών από όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Αγίας Παρασκευής και πλήθους εργαζομένων από όλους τους τομείς του Δήμου.

Μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στον οικονομικό – επιχειρηματικό χώρο της Ελλάδας ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών, ιδρυτής της εταιρείας AFM Systems, ο οποίος είναι πατέρας του πρώην Αντιδημάρχου και επανεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου Τιμολέοντα (Τίμου) Κωστόπουλου, παρακολούθησε μαζί με τη σύζυγό του Ζωή Κωστοπούλου, την τελετή της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου.

Οικογένεια Κωστόπουλου: Ζωή, Αλέξανδρος, Τίμος (Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr)

Ο Τίμος Κωστόπουλος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Οικονομικών με άριστα αποτελέσματα για το Δήμο στην προηγούμενη θητεία του κ. Ζορμπά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 συμμετείχε ως υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή», με την οποία εισέπραξε ξανά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των δημοτών και επανεξελέγη. Ήταν αυτός που «έστησε» το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατόπιν επιθυμίας του κ. Ζορμπά και προσέλκυσε στην πόλη γόνους μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών με τη μορφή ευεργετών.

Και αυτή τη φορά οι φίλοι ήταν στο πλευρό του. Την ορκωμοσία παρακολούθησε ο πολύ καλός του φίλος εφοπλιστής Κωνσταντίνος Καραΐνδρος της γνωστής ασφαλειομεσιτικής οικογενείας Ανδρέα Καραΐνδρου, ο οποίος συνεχάρη θερμά τον κ. Κωστόπουλο για την εκλογή του.

Τίμος Κωστόπουλος, Κώστας Καραΐνδρος ( Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr )

Η εκδήλωση εκτυλίχθηκε έως αργά με κεράσματα και ποτά από την παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας». Οι πολίτες αγκάλιασαν τον κ. Ζορμπά και δέχθηκε πληθώρα συγχαρητηρίων.

Η κοσμοσυρροή και η ευχάριστη διάθεση που επικράτησε διέψευσε τις Κασσάνδρες που ήθελαν την τέλεση της ορκωμοσίας σε κλειστό χώρο, με πρώτη επιλογή την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Το αποτέλεσμα απέδειξε, ότι οι άνθρωποι αυτής της πόλης θέλουν να συμμετέχουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία και ο χώρος. Εξάλλου ήταν μια γλυκιά βραδιά που ευνοούσε την προσέλευση μικρών και μεγάλων. Και δεν ήταν λίγοι οι λιλιπούτιοι θεατές, μεταξύ των οποίων και απόγονοι των νέων δημοτικών συμβούλων.

Μετά την ορκωμοσία ακολούθησαν οι υπογραφές των δημοτικών συμβούλων που έδωσαν την ευκαιρία για έναν ακόμη γύρω φωτογραφήσεων.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Δεν έλειψε βέβαια και το happening της βραδιάς όταν εκπρόσωπος της παράταξης «Φυσάει κόντρα» θέλησε να λάβει το λόγο κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, κάτι που δεν του επετράπη αφού δεν ήταν εκλεγμένο μέλος. Αποτέλεσμα ολιγόλεπτη λεκτική φασαρία που ξεπεράστηκε από τους υπόλοιπους ψύχραιμους παρευρισκόμενους. Όμως και αργότερα που του δόθηκε ο λόγος, το κείμενο της παράταξης που ανέγνωσε προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου.

Τέλος καλό όμως, όλα καλά.

Τώρα ξεκινά το δύσκολο έργο της νέας δημοτικής Αρχής. Τώρα καλούνται να αποδείξουν εμπράκτως όλα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη συμπολίτευση και τα έργα. Αλλά και τις υποσχέσεις της αντιπολίτευσης περί συναινέσεων και συνεργασιών. Δεν είναι καιρός για στείρα αντιπολίτευση. Η Αγία Παρασκευή δυστυχώς έχει χάσει πολλά χρόνια ανάπτυξης που πρέπει να  κερδίσει κάνοντας άλματα εμπρός.

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους τους νεοεκλεγέντες.

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν να δημιουργηθεί και να διεξαχθεί ομαλά η χθεσινή εκδήλωση.  

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr