Μια νέα εποχή με προοπτικές ξεκίνησε για την Αγία Παρασκευή. Ορκίστηκε η δημοτική Αρχή Ζορμπά παρουσία πλήθους πολιτών (VD)

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Στο ανοιχτό θέατρο της κεντρικής πλατείας με την παρουσία πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχή με Δήμαρχο για μια ακόμη φορά τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Αγία Παρασκευή, η πόλη μας”, Βασίλη Ζορμπά.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Στην θρησκευτική ορκωμοσία χοροστάτησε ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς της πόλης π. Σταύρο Γούλα, π. Σταύρο Τρικαλιώτη και π. Νικόλαο Σιάτο. Θρησκευτικό όρκο έδωσε η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Χρυσόστομος μετέφερε τις «εγκάρδιες πατρικές ευχές και τα συγχαρητήρια» του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον Δήμαρχο και τους συμβούλους, ευχήθηκε καλή δύναμη, πολύ υπομονή και αντοχή, ούτως ώστε όλοι να χαρούν από το έργο τους και να καμαρώνουν την πόλη.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Σταθόπουλος και τα μέλη του συνδυασμού του, κ. Πάνος Γκόνης και κ. Σοφία Αϊδίνη. Πολιτικός όρκος αναγνώστηκε εκ μέρους του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ανδρέα Γκιζιώτη και του στελέχους της κ. Γιώργου Τσιμπουκάκη. Εκ μέρους του «Φυσάει Κόντρα» εν τη απουσία του εκπροσώπου κ. Θάνου Ανδρίτσου διαβάστηκε ο πολιτικός όρκος που ήδη είχε αποσταλεί και δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Ακολούθως δόθηκε ο λόγος στον νέο Δήμαρχο και στους επικεφαλής των εκλεγμένων δημοτικών συνδυασμών κατά σειρά εκλογής.

Η προσέλευση των πολιτών υπήρξε τεράστια γεγονός που δικαίωσε την επιλογή του νέου Δημάρχου να τελεστεί η ορκωμοσία σε ανοικτό χώρο. Μια πρόχειρη εκτίμηση αναφέρεται σε πάνω από 700 άτομα που προσέγγισαν το χώρο της εκδήλωσης. Αποδεικνύεται πως οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα κοινά, αλλά θα πρέπει οι αιρετοί να πάνε σε αυτούς και όχι το αντίθετο.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Σημαντική ήταν η παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του πρώην υπουργού, κ. Γεώργιου Κατρούγκαλου, της Βουλευτού Βορείου Τομέα της Ν.Δ., κ. Ζωή Ράπτη, του Περιφερειακού συμβούλου και πρώην δημάρχου, κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου και του προέδρου του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων και πρώην δημάρχου, κ. Γιώργου Κουράση.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Ο νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, απευθυνόμενος στους εκλεκτούς ιεράρχες ευχαρίστησε για τις ευλογίες τους. Ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους στην ορκωμοσία που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, αλλά και την αρχή μιας νέας εποχής για την πόλη. Είμαστε εδώ, είπε, για να δώσουμε έναν όρκο τιμής και ευθύνης ότι θα εργαστούμε με διαφάνεια για την Αγία Παρασκευή. Επιδιώκουμε συγκλίσεις και συναινέσεις, που επιβάλλονται από την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές που να χωρίζουν τις παρατάξεις, τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις ταυτόσημες. Εξέφρασε την πίστη ότι θα υπάρξουν συναινέσεις και θα είναι αμφίδρομες.

Δεν είναι ημέρα ούτε για θριαμβολογίες, αλλά ούτε και για πικρίες. Μίλησε για μέρα γιορτής των δημοκρατικών διαδικασιών και για το λόγο αυτό επιλέγει η κεντρική πλατεία για να ορκιστούν ενώπιον των πολιτών. Διαβεβαίωσε, ότι ιδεοληψίες και κόντρες τις έχουν αφήσει πίσω, κοιτάνε μόνο το μέλλον για μια πόλη καθαρή, έξυπνη, πολιτιστική και με πολλά αθλητικά δρώμενα και αθλητικές εγκαταστάσεις προφανώς. Σίγουρα όμως και σχολεία τα οποία λείπουν και παιδικούς σταθμούς που λείπουν από την πόλη. Οπωσδήποτε η μεγάλη αιχμή του δόρατος είναι η κατασκευή του Δημαρχείου.

Απευθυνόμενος στους πολίτες ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για τη μεγίστη τιμή να τον επανεκλέξουν δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής. Ευχαρίστησε δε και τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο για όλες τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε και τα αποτελέσματα τα οποία έφεραν για την πόλη τα τελευταία πέντε χρόνια που ήταν δήμαρχος.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Χαιρετισμοί των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών

Ο επικεφαλής της «Νίκης των πολιτών», κ. Γιάννης Σταθόπουλος, αναφέρθηκε στον όρκο ευθύνης που δόθηκε για την υπεράσπιση των συμφερόντων και την εξέλιξη της Αγίας Παρασκευής. Αναφέρθηκε στην πολύχρονη θητεία του ως αυτοδιοικητικός και στην πρόσφατη ως Δήμαρχος. Αναφέρθηκε επίσης στην εθιμοτυπική επίσκεψη συγχαρητηρίων μετά την εκλογή του κ. Ζορμπά. Ως απερχόμενη δημοτική Αρχή ευχαρίστησαν όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, τους πολίτες και τους συλλόγους που με την ενεργή συμμετοχή τους συνέβαλλαν ώστε να γίνει η πόλη καλύτερη. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους τους νεοεκλεγέντες υπεύθυνη και δημιουργική δουλειά τετραετίας. Δήλωσε πως ως παράταξη θα συμβάλλουν με λόγο και δράσεις στο θετικό τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής», κ. Γιώργος Οικονόμου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή που έχει προοπτικές και τους χρειάζεται όλους για να κάνει μεγάλα βήματα μπροστά και να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Πρέπει όλοι να εργαστούμε, να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε, να οργανώσουμε και να αξιοποιήσουμε τους πόρους. Να εξασφαλιστεί  ουσιαστική συναίνεση και να μην υπάρξουν αλαζονικές συμπεριφορές. Το δημοτικό συμβούλιο τόνισε παραμένει κυρίαρχο και κορυφαίο όργανο του Δήμου. Μόνο με την συνεργασία και την συνευθύνη όλων μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να δημιουργηθεί μια πόλη πρότυπο. Ευχαρίστησε τους δημότες για την ψήφο τους και υποσχέθηκε ότι τα μέλη της «Νέας Αρχής» θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ευχήθηκε στο Δήμαρχο και στα μέλη του Δ.Σ. καλή και δημιουργική θητεία.

Ο επικεφαλής των ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε», κ. Γιάννης Μυλωνάκης, έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και τους εκλεγμένους συμβούλους, ευχήθηκε να ακολουθήσει μια καλή θητεία και καλή συνεργασία και ευχαρίστησε τους πολίτες που τίμησαν την παράταξή του με την ψήφο τους. Θα σταθεί δίπλα στην κρατική Αρχή σε ότι θετικό υπάρξει με βάση το καλό της Αγίας Παρασκευής και θα ασκήσει κριτική σε οτιδήποτε στραβό βάσει του προεκλογικού προγράμματός των Αλλάζουμε. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια η παράταξη θα συνεχίσει με δράσεις, προτάσεις και κριτική όπως κινήθηκε έως τώρα. Τέλος ευχαρίστησε θερμά τους εκλεγμένους συνεργάτες του και ευχήθηκε καλή συνεργασία και καλή θητεία.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία, αναφέρθηκε στην ανάγκη της παρουσίας των πολιτών στα δημοτικά συμβούλια και της ανάδειξης των προβλημάτων και της πίεσης για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων. Αναφέρθηκε στο δύσκολο περιβάλλον λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και στο εχθρικό περιβάλλον γενικά για την τοπική διοίκηση. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιόνται και η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να παλεύει για τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή και την πόλη.

Ο επικεφαλής της «Μιας γενιάς μπροστά», κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο, ευχαρίστησε τους πολίτες που τον επανεξέλεξαν. Δήλωσε πως θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στην δημοτική και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συναίνεση προς όφελος των πολιτών.

Όπως προαναφέρθηκε ο επικεφαλής του «Φυσάει κόντρα»,  κ. Θάνος Ανδρίτσος, απουσίαζε και διαβάστηκε κείμενο από εκπρόσωπό του.

Τα High lights

Τα High lights και τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής Αρχής μπορείτε να τα διαβάσετε στο άρθρο που θα ακολουθήσει εντός της ημέρας. Τα βίντεο όμως της εκδήλωσης μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία: aparaskevi-images.gr