Φυσάει Κόντρα: Κάλεσμα στη Συνέλευση του «Φυσάει Κόντρα» στην Αγία Παρασκευή στις 12/9

Η Συνέλευση του «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή»,  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12.09.2019 και ώρα 19:30 στο Δημαρχείο του Δήμου [Μεσογείων 417]

Αγαπητοί Συμπολίτες/Συμπολίτισσες,

Την Πέμπτη 12/9 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Συνέλευση του Δημοτικού μας Σχήματος για την έναρξη της νέας Περιόδου της Δημοτικής Αρχής μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Το «Φυσάει Κόντρα» στην Αγία Παρασκευή είναι ένα εξώστρεφο ενωτικό πολιτικό εγχείρημα της «εκτός των τειχών» Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της ριζοσπαστικής οικολογίας σε δημοτικό επίπεδο. Ανέκαθεν το Φυσάει Κόντρα επέλεγε να λειτουργεί μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανοιχτές συνελεύσεις για κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες με εμάς και αυτό διότι πιστεύουμε ότι η άμεση και συλλογική λειτουργία είναι η μόνη διαδικασία με την οποία μπορούμε να διαμορφώσουμε μία καλύτερη και πιο όμορφη γειτονιά  για όλους και όλες με βάση τις ανάγκες μας.

Επιλέγουμε να παραμένουμε με τα «αυτιά μας ανοιχτά», αφουγκραζόμενοι τις κοινωνικές ανησυχίες και αντιστάσεις και σε τοπικό επίπεδο, με στόχευση τη συνένωσή τους σε μια μαχητική  κινηματική – διεκδικητική κατεύθυνση, απέναντι στις αντιδραστικές πολιτικές στη τοπική αυτοδιοίκηση. Μακριά από λογικές φιέστας σαν την πρόσφατη «τελετή» ανάδειξης της νέας δημοτικής αρχής στο θεατράκι της Πλατείας Αγίας Παρασκευής, που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στον δημοκρατικό διάλογο που  τόσο έχουμε ανάγκη για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.

Η περίοδος που διανύουμε μετά τις εθνικές εκλογές είναι αρκετά έντονη με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζει και να εξαγγέλλει μια σειρά αντιδραστικών και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων βάζοντας ουσιαστικά στο στόχαστρο αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνία, από τους χώρους δουλειάς (συνδικαλιστικός νόμος – τρόπος προκήρυξης απεργίας, κατάργηση αιτιολογίας απολύσεων κτλ) μέχρι την νεολαία σπουδάζουσα και μη (κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια-νέο λύκειο κλπ) αλλά και τα δημόσια αγαθά (αυξήσεις στη ΔΕΗ, σχέδια ιδιωτικοποίησης).

Ενδεικτικό  της κατασταλτικής διάθεσης της κυβέρνησης  είναι οι εκκενώσεις καταλήψεων με πρόσφυγες στα Εξάρχεια  και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Φαίνεται πως την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ενοχλούν όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται για μία καλύτερη προοπτική. Επιλέγουν να ακολουθήσουν την συντηρητική αυτή ατζέντα καθώς γνωρίζουν καλά ότι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στα εργαζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, αφού ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές λιτότητας και υπερ-πλεονασμάτων. Απέναντι σε αυτή την όξυνση της καταστολής εμείς θα παραμείνουμε  πιστοί στη διεκδίκηση και διεύρυνση των καθημερινών μας δικαιωμάτων στην εργασία , στη διασκέδαση, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό αλλά και στην ίδια την δημοκρατία.

Θέλουμε να αποτελέσουμε κομμάτι του κοινωνικού αγώνα στη γειτονιά μας τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό. Επιδιώκουμε να γίνουμε ο ευαίσθητος πομποδέκτης της κοινωνικής διεκδίκησης, η ψυχή του κόσμου της εργασίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, των λαϊκών στρωμάτων, η δύναμη της Ανατροπής ενάντια σε όλα αυτά «που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς», αλλά  κυρίως  «ενάντια σ’ εμάς». Χωρίς λογικές ανάθεσης και εργολαβικής εκπροσώπησης, χωρίς διαχωρισμούς, με σχέδιο και νηφαλιότητα, για κάθε άνεργη ή μετανάστη, άστεγο ή εργαζομένη – για κάθε κάτοικο της πόλης μας που υποφέρει από τις αντιδραστικές πολιτικές.

Κομμάτι αυτής της μερίδας της κοινωνίας είμαστε κι εμείς, «τέκνο από τα τέκνα της, παιδί απ’ τα παιδιά της». Και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δύσκολο ανήφορο της αναζήτησης εναλλακτικής απέναντι σε κάθε δημοτική αρχή που θα μας στερεί έστω και λίγα από όλα όσα δικαιούμαστε. Μια νέα δημοτική αρχή που δεν είναι καθόλου νέα αλλά αποτελεί τη μίζερη επιστροφή της γνωστής δεξιάς που τίποτα δεν έχει προσφέρει στο δήμο μας.

Εμείς θα σταθούμε απέναντι και σας καλούμε να εργαστούμε μαζί ώστε να διεκδικήσουμε το δημόσιο χώρο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειαζόμαστε. Να παλέψουμε ώστε να μη βρίσκεται κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους στο δήμο, στους επισφαλείς και σε κάθε εργατικό αγώνα στη γειτονιά μας. Να αγωνιστούμε για να παραμείνει ο Υμηττός δάσος μακριά από λογικές “ανάπτυξης”. Να βρούμε μαζί τις λύσεις και τις ιδέες για να παρέμβουμε μέσα και έξω από το Δήμο για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.  Μόνο μαζί – με συζήτηση και αγώνα – μπορούμε να καταφέρουμε.

Για ένα μέλλον διαφορετικό, που όλοι ονειρευόμαστε για μας και τα παιδιά μας, σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους και όλες συμμέτοχους.