Κοινωνικό Φροντιστήριο Δηλώσεις συμμετοχής έως την 1η Οκτωβρίου 2019

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα λειτουργήσει και για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 με σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση σε όλους και όλες, δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου.


Ευχαριστούμε τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που αφιέρωσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά αρκετές μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες, εξυπηρετώντας  το σκοπό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Έτσι  ζητάμε και αυτή τη χρονιά τη σύμπραξη όλων των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και παρακαλούμε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με mail στο dep@agiaparaskevi.gr  στέλνοντας το βιογραφικό τους καθώς και τα μαθήματα που μπορούν να καλύψουν, όπως και ώρες διαθεσιμότητας ή να καλέσουν στα τηλέφωνα 213 2004568/601 για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής με προβλεπόμενο ωράριο 15:00-20:00.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής έως την 1η Οκτωβρίου 2019

Το  Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας λειτουργεί από το 2014 και έχει σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση σε όλους και όλες, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα σε μαθητές και σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άπορων ή οικονομικά αδύνατων οικογενειών. Παράλληλα προωθεί την εθελοντική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη, αφού τα μαθήματα παρέχονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς, διαφόρων ειδικοτήτων.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί, στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00. Προτεραιότητα δίνεται στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.
Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2019 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417), χωρίς να αποκλείονται και οι μετέπειτα εγγραφές.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
α) Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ιδίου  ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.
β) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
γ) Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή, ή απολυτήριο Λυκείου (για τους αποφοίτους) .
δ) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
ε) Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας κ.α
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας στα τηλέφωνα 2132004568, 2132004601


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ