Οι “δεν πάει άλλο!! – θέλουμε Κολυμβητήριο” εν δράσει!!

Σάββατο πρωί και παρατηρήσαμε κινητικότητα δίπλα στο κολυμβητήριο, στο χώρο μεταξύ των οδών Μακεδονίας και Ηπείρου, όπου ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος είχε υποσχεθεί στους περίοικους τη δημιουργία ενός μικρού πάρκου – πνεύμονα πρασίνου.

Πλησιάζοντας συναντήσαμε μέλη της Επιτροπής «Κολυμβητήριο – Δεν πάει άλλο» με φυτά και εργαλεία. Στην κουβέντα μαζί τους μάθαμε, ότι βρέθηκαν εκεί με σκοπό να φυτέψουν νέα δέντρα και να περιποιηθούν τα παλιά, όσα από αυτά μπορούν να σωθούν βέβαια. Το παράπονό τους ήταν ότι ενώ η προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί να φτιάξει εκεί ένα μικρό πάρκο που λείπει από την περιοχή, μετά την τοποθέτηση μιας κολόνας φωτισμού, ενός δέντρου και 3 παγκακίων, δεν έδωσε καμία σημασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξυλάς, ο κ. Σταθόπουλος αγνόησε τους κατοίκους και όταν τον συνάντησαν και του ζήτησαν να τοποθετηθούν φυτά στο χώρο ή να τους δώσει φυτά να φυτέψουν εκείνοι, εν ολίγοις τους ώθησε να τα αγοράσουν και να τα φυτεύσουν μόνοι τους. Και φυσικά ούτε λόγος για παρουσία των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να ποτιστούν και να φροντιστούν τα συγκεκριμένα φυτά.

Αποτέλεσμα η Επιτροπή των κατοίκων για μια ακόμα φορά να αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία τότε, αλλά και τώρα για δεύτερη φορά και να τους συναντήσει το aparaskeviimages.gr το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στο χώρο του πάρκου.

Όμως δεν ήμασταν μόνο εμείς που μιλήσαμε μαζί τους. Στο σημείο βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Ελένη Δάβαρη, που ομολογουμένως από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα έχει γυρίσει όλο το Δήμο από άκρη σ’ άκρη. Στη συζήτηση που ακολούθησε η κ. Δάβαρη έδωσε λόγο τιμής να συμπαρασταθεί στους κατοίκους. Τους κάλεσε τη Δευτέρα ή Τρίτη να περάσουν από το γραφείο της, να τους δώσει από το φυτώριο ότι φυτά χρειάζονται και υποσχέθηκε τα συνεργεία του Δήμου να αναλάβουν τα λιπάσματα και το πότισμα. Τους ζήτησε να βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί της για ότι χρειαστούν.

Έτσι λοιπόν με τη δράση των κατοίκων ανανεώθηκαν τα δέντρα που υπάρχουν περιμετρικά του χώρου. Μικροί και μεγάλοι με προσωπική εργασία προέβησαν στην έμπρακτη φροντίδα για το περιβάλλον.

Οι συνεργάτες του aparaskevi-images.gr αποτελούν μέλη της Επιτροπής για το κολυμβητήριο και το site στηρίζει ανέκαθεν αυτή την προσπάθεια, αλλά και οποιαδήποτε αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες αποτελούν ένα συνδυασμό του ΠΡΙΝ και του ΜΕΤΑ της δεντροφύτευσης. Η δημοσίευση φωτογραφιών των ανήλικων ατόμων έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων.