Επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε., Pierre Moscovici, στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά στην Αγία Παρασκευή

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ Pierre Moscovici, επισκέφτηκε την Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» στην Αγία Παρασκευή. Ο κ Moscovici, αφού μίλησε για την οικονομική πορεία της Ελλάδος, δέχτηκε ερωτήσεις των μαθητών λύνοντας τις απορίες τους.

Τον κ. Moscovici υποδέχτηκε ο γενικός Διευθυντής της Σχολής κ Damien Ganier, ο οποίος μαζί με τους μαθητές παρακολούθησε την ομιλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Την ομιλία προς τους μαθητές κατέγραψε το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ και απόσπασμα μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του κ Pierre Moscovici μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ο κ. Pierre Moscovici με τον γενικό Διευθυντή της Σχολής, κ. Damien Ganier

Ακολουθεί η ανακοίνωση του LFHED:

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Pierre Moscovici Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, επιθυμούσε να επισκεφθεί την LFHED στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον κ. Ganier, διευθυντή και μέλη της διοίκησης της LFHED, χαιρέτισε τον κ. Pierre Moscovici κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο γραφείο του διευθυντή. Οι παρόντες μίλησαν για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια συζήτηση πριν από την παρουσίαση που έκανε ο Επίτροπος στο κοινό του LFHED.

Ο κ. Moscovici, μπροστά σε μια συνέλευση μαθητών, δασκάλων, στελεχών της εγκατάστασης και γονέων, μίλησε με αισιοδοξία για το επίπονο θέμα της ελληνικής κρίσης, τη διαχείριση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την οικονομική και πολιτική εξέλιξή της, υπογραμμίζοντας την περίοδο διαδοχικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες η Ελλάδα συμφώνησε να παραμείνει στη συναυλία των ευρωπαϊκών εθνών. Ο Επίτροπος έχει δείξει εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ελλάδας. Αρκετοί δημοσιογράφοι από το εθνικό κανάλι ERT και το κανάλι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Europe by Satellite ήταν επίσης παρόντες για να κινηματογραφήσουν αυτή την ομιλία και να καλύψουν αυτό το γεγονός που τελείωσε με ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων. Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την παρέμβασή του, καλώντας τον Επίτροπο μέσω ποικίλων σύνθετων ερωτήσεων, που αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της διδασκαλίας που παρέχεται στο LFHED. Ο κ. Pierre Moscovici εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ποιότητα των ερωτήσεων που έθεσαν οι μαθητές μας.

Πριν εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις, ο κ. Pierre Moscovici κλήθηκε να θυμηθεί την επίσκεψή του στο LFHED γράφοντας μια λέξη στο βιβλίο επισκεπτών και παρουσιάζοντας με τους μαθητές μπροστά από το στόχο. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι μαθητές έλαβαν την ευκαιρία να μιλήσουν ανεπίσημα με τον κ. Pierre Moscovici, ο οποίος ανταποκρίθηκε πρόθυμα σε αυτή την πρόσκληση για διάλογο.

Μια αξέχαστη στιγμή για το σχολείο μας καθώς και για τους μαθητές μας!