Με χορούς και τραγούδια γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια λειτουργίας του Β΄ ΚΑΠΗ

Τα 20 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε το Β΄ΚΑΠΗ στην πλατεία του Τσακού παράλληλα με την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στις 10 Οκτωβρίου 2019. Χορός, τραγούδι και ευχές, αλλά και μια τούρτα γέμισαν τη βραδιά και την πλατεία.

Η γιορτή διοργανώθηκε από τα μέλη του Β΄ΚΑΠΗ και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Το μουσικό τόνο έδωσαν η χορωδία και το χορευτικό τμήμα διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Την παρουσίαση έκανε η Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Αντωνία Γκίνη.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Δάβαρη, Νίκος Κωβαίος και Γιάννης Αργυρός, ο έχων την Εποπτεία των ΚΑΠΗ και των Δημοτικών Ιατρείων Νίκος Μαλάμος, οι επικεφαλής παρατάξεων Γιάννης Μυλωνάκης, Γιώργος Οικονόμου και Γιάννης Σταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Γάκη, Νίκος Ζόμπολας και Τίμος Κωστόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γιαννακόπουλος, η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Μοσχονά και Γεράσιμος Βλάχος.

Το έργο που επιτέλεσε τα 20 αυτά χρόνια το ΚΑΠΗ είναι πολύ σημαντικό και ποικίλο.

  • Συμμετείχε σε 265 εκδηλώσεις Πολιτιστικού χαρακτήρα.
  • Παραβρέθηκε και παρακολούθησε 84 θεατρικές παραστάσεις.
  • Επισκέφτηκε 147 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μοναστήρια κατά την πραγματοποίηση των εκδρομών του τμήματος.
  • Ομιλίες-Ιατρικές παροχές: Έγιναν 62 ομιλίες θεμάτων Υγείας από έμπειρους επιστήμονες του αντικειμένου και 36 καμπάνιες Ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Θαλάσσια μπάνια: 80 εβδομάδων
  • Όλα αυτά τα έτη γίνονταν και γίνονται οι εξής ομάδες: χορού, χορωδίας, γυμναστικής, ζωγραφικής, θεάτρου, εργόχειρου, ζεύξης γενεών, αλληλεγγύης, ζαχαροπλαστικής-μαγειρικής. Επίσης ανά περιόδους διεξάγονταν ομάδες εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, αγγλικών, συμβουλευτικής – ψυχολογίας, ενδυνάμωση μνήμης, διατροφολογίας, ιστορίας τέχνης και λαογραφίας.