ΠΟΠ-ΟΤΑ: Αποχή το Σαββατοκύριακο λόγω της ιδιωτικοποίησης στην καθαριότητα

Αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο αποφάσισε σε έκτακτη εκτελεστική Επιτροπή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Αντιδρά στο άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου», στο οποίο, όπως σημειώνει, δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια κατά την κρίση τους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις για την εκτέλεση υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας, κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Κατά την Ομοσπονδία, το άρθρο αυτό καταργεί το άρθρο 61 του Νόμου 3979, το οποίο απαιτούσε αιτιολογημένη απόφαση που να τεκμηριώνει την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών κι απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, «ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πράσινου και Ηλεκτροφωτισμού».

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 179 του Πολυνομοσχεδίου και να συζητήσει με τους εργαζόμενους «το πώς θα εξυπηρετηθούν μεν οι δημότες, αλλά και να διαφυλάξει τον Δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών που με κόπο και το υστέρημα του ελληνικού λαού έχουν δημιουργηθεί».

Η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα  για να επανακαθορίσει τη στάση της.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και συμμετοχή στις αποφάσεις για κινητοποιήσεις, «καθότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για το μέλλον μας, αλλά και στο δικαίωμα στην εργασία».

naftemporiki.gr