Το Αθλητικό Σωματείο Α.Σ.Α.Π. συνάντηθηκε με το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής -Α.Σ.Α.Π. συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αγίας Παρασκευής – Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. κ. Σπύρο Παπασπύρο, με τους οποίους συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην εξέλιξη του σωματείου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του σωματείου κ. Βασίλης Τσαγκάρης, η αντιπρόεδρος κα Άννα Πολύζου, ο ταμίας κ. Αριστείδης Τουρκάκης και η υπεύθυνη γραφείου τύπου κα Αφροδίτη Μπαρδώσα παρευρέθηκαν στο Δημαρχείο για την ανάλυση θεμάτων που αφορούν στην τρέχουσα δράση του σωματείου καθώς και των μελλοντικών προσδοκιών και προοπτικών εξέλιξης αυτού.

Συγκεκριμένα,παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα εξης:

1. Παραχώρηση Χρήσης Γηπέδου και εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο «Στ. Κώτσης»
2. Συνδιοργάνωση αγώνα τρεξίματος «Αναδεικνύοντας τον Υμηττό» και δημιουργία νυχτερινού αγώνα στην Αγία Παρασκευή στο Κοντόπευκο
3. Συνάντηση με Deree
4. Ενημέρωση για την πορεία του έργου ανάπλασης Αθλητικού Κέντρου «Στ. Κώτσης»
5. Σχέδια νέας Δημοτικής Αρχής για Κολυμβητήριο – Αθλητικό Κέντρο Πευκάκια
6. Επιχορήγηση Τμημάτων Α.Σ.Α.Π.

Όλα τα θέματα αναλύθηκαν επαρκώς ενώ τα πιο επείγοντα από αυτά δρομολογήθηκαν ήδη προς άμεση διεκπεραίωση. Ειδικότερα, η εξέλιξη της διαδικασίας παραχώρησης χρήσης του γηπέδου «Στ. Κώτσης» για την προπόνηση της ομάδας τρεξίματος SantaRunningTeam θα δρομολογηθεί από το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Επίσης, θετικά κρίθηκε εκ μέρους του Δημάρχου η πρόταση του σωματείου μας για την διοργάνωση νυχτερινού αγώνα τρεξίματος στην περιοχή του Kοντοπεύκου που μαζί με την αγώνα τρεξίματος βουνού «ο γύρος του Υμηττού» που έχει καθιερωθεί ήδη, θα αποτελέσουν σημαντικό γεγονός ανάδειξης τόσο του σωματείου και της ομάδας SantaRunningTeam όσο και της περιοχής μας.

Σχετικά με τους υπόλοιπους δημοτικούς αθλητικούς χώρους συζητήθηκαν τα άμεσα σχέδια ανάπλασης και αξιοποίησης του δήμου για τα οποία θα ακολουθήσουν σχετικές δράσεις και ενημέρωση εκ μέρους του σε μελλοντικό επίπεδο. Τονίστηκε η σημαντικότητα ύπαρξης υποδομών τόσο για την κολύμβηση όσο και για την ποδηλασία στο Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, καθώς και η διεκπεραίωση του Κολυμβητηρίου στον Αη Γιάννη.

Σημαντική είναι η συγκατάθεση του δημάρχου για συνάντηση, με παρόντα τον ίδιο, με τους αρμόδιους του Αμερικάνικου Κολλεγίου ως προς την παραχώρηση μέρους των αθλητικών του εγκαταστάσεων για τις μελλοντικές μας προπονήσεις όσον αφορά τον στίβο και την κολύμβηση, καθώς και η συνάντηση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας με το ιστορικό Σωματείο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Τέλος, στο πλαίσιο επιχορηγήσεων αθλητικών σωματείων από το Δήμο, ενημερώθηκε ότι το Σωματείο είναι ήδη μέλος του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαίκου Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να πάρει την ειδική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και γίνει η ανάλογη αίτηση θα επιχορηγηθεί το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής – Α.Σ.Α.Π.

Στο πλαίσιο της συνάντησης το προεδρείο του Α.Σ.Α.Π. χάρισε στον δήμαρχο και στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ δυο εμφανίσεις της δρομικής ομάδας της πόλης μας Santa Running Team και τους περιμένει να συμμετάσχουν σε κάποιον μελλοντικό αγώνα.