Παράταση ζωής για κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία και συσσίτια δήμων

Παράταση ζωής για τρία χρόνια αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία και Συσσίτια, τις κοινωνικές δομές όλης της χώρας που απειλούνταν με λουκέτο στίς αρχές του 2010

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και τα Συσσίτια είναι δομές που στηρίζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Υπάρχει αγωνία για το μέλλον. Οι συγκεκριμένες δομές υποστηρίζουν περισσότερους από 6.000 ωφελούμενους στους δήμους της Θεσσαλονίκης. Η κοινωνική πολιτική δεν βασίζεται μόνο σε επιδοματικά χαρακτηριστικά, διότι ένας άνθρωπος χρειάζεται επίσης ψυχο-κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό», είχε δηλώσει στις αρχές του Οκτωβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 Fm”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, Δημήτρης Κνης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Κνη, «είχε αποφασίσει να μην παραταθεί η λειτουργία των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, κάτι που θα οδηγούσε στο κλείσιμο των 280 δομών στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε πανελλαδικό επίπεδο που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας σε τρόφιμα και φάρμακα».

Οι υπόλοιπες δομές έχουν πάρει ήδη τριετή παράταση, μέχρι το 2023, σε αντίθεση με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και την Παροχή Συσσιτίου, που αναμένεται να εξασφαλίσουν την ίδια παράταση.

dikaiologitika.gr