Τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής αποδέχτηκαν τη διαφορετικότητα με το δικό τους Μαραθώνιο δρόμο (VD)

Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων με την επωνυμία «1st Kids Tolerance Marathon» και σε συνεργασία της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του ΠΑΟΔΑΠ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στα πλαίσια του «Έτους ανεκτικότητας 2019» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει την αποδοχή στη διαφορετικότητα, να απορρίψει τον εξτρεμισμό και να προάγει τη συνύπαρξη.

Αξιοθαύμαστη υπήρξε η συμμετοχή των παιδιών και ιδίως αυτών με ειδικές ικανότητες.

Το κόστος συμμετοχής ήταν 1 ευρώ και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν από το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”, κ. Μαρία Τρυφωνίδη.

Το κόστος αυτό του 1ος ευρώ αναλογούσε σε ένα αναμνηστικό T-shirt (μπλουζάκι) και σε μετάλλιο που δόθηκε στον τερματισμό στους συμμετέχοντες μαθητές των δημοτικών σχολείων. Ευγενική ήταν και η αγορά των T-shirts από τους παρευρισκόμενους επισήμους προς ενίσχυση του Συλλόγου.

Εκτός του Δημάρχου κ. Ζορμπά στον αγώνα παραβρέθηκαν ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι και η Αντιπεριφερειάρχης Β/Τ κα Λουκία Κεφαλογιαννη.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιλτιάδης Κύρκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Βασίλης Σάρκουλας, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος, η Πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου, η Αντιπρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ, κ. Φανή Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βάνα Νικολακοπούλου, κ. Γιάννης Λογοθέτης και Νίκος Ζόμπολας, ο Πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Θεόδωρος Μπουρλιάσκος και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Γιώργος Κωβαίος.

Ο μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε με την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και την παρουσία ασθενοφόρου από το ΙΑΣΩ Παίδων.