Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου για το σχολικό συγκρότημα στην Γούναρη

Υπεγράφη σήμερα, 30 Οκτωβρίου, μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και της κ. Ειρήνης Βέρρου, στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής,  το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου 1.750 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο  24, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Πατρόκλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος. Επισημαίνεται ότι είχε δεσμευτεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής το 2008. Μετά από διαπραγματεύσεις με την ιδιοκτήτρια και πωλήτρια, ο Δήμος κατέληξε στην απευθείας αγορά του ακινήτου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2019.

Η δαπάνη της αγοράς του ακινήτου ανέρχεται στα  530.000 ευρώ, ποσό το οποίο  θα καταβάλει ο Δήμος από ίδιους πόρους στην πωλήτρια, σταδιακά μέσα στα επόμενα τέσσερα  χρόνια.

Παρόντες, επίσης, στην υπογραφή του συμβολαίου ήταν οι νομικοί σύμβουλοι τού Δήμου Γιώργος Λαζουράς και Ελένη Γκουμά, η δικηγόρος  Αικατερίνη Οικονομάκη και η συμβολαιογράφος Ευθυμία Σεργάκη-Τολέρη.