Γύρω από τη φωτιά το γλέντι άναψε για τα καλά στην Αγία Παρασκευή

Κόντρα στα προβλήματα των καιρών οι Αγιοπαρασκευιώτες διασκέδασαν χθες βράδυ (4/1/2020) με την ψυχή τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρά τις δύο αναβολές λόγω καιρού φαίνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την κατάλληλη στιγμή κλείνοντας τις εορτές των Χριστουγέννων με ένα γλέντι.

Ο λόγος για το Έθιμο της Φωτιάς που διοργανώθηκε με τη συμβολή όλων των πολιτιστικών και εθνοτοπικών συλλόγων, της ΕΝΕΒΑΠ και με τη στήριξη του ΠΑΟΔΑΠ και του Δήμου.

Στη φωτιά που άναψε στο κέντρο της πλατείας συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών, που στη συνέχεια με τους κεφάτους ήχους της ορχήστρας, έγιναν όλοι ένα και χόρεψαν γύρω από αυτή. Ακούστηκαν και χορεύτηκαν δημοτικά τραγούδια απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας από τους καταπληκτικούς μουσικούς Χρήστο Τζιτζιμήκα, Τιμολέοντα Ντέμο, Λευτέρη Φραγκιουδάκη, Αθανασούλα Γιώργο, Λάζαρο Ακριβόπουλο, Μανώλη Παπαδομαρκετάκη.

Αυτή τη φορά ο καιρός ήταν σύμμαχος και τα συστατικά της βραδιάς, ο χορός, το κέφι, η χαρούμενη ατμόσφαιρα, η μουσική, τα κεράσματα και το κρασί δημιούργησαν ένα γλέντι που κράτησε αμείωτο μέχρι αργά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος έδωσε ευχές για καλή χρονιά και υγεία, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος από τους συνδιοργανωτές. Επίσης παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της “Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή” κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιλτιάδης Κύρκος, η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Έφη Καψοκεφάλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ελένη Δάβαρη και κ. Τιμολέων Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Νίκος Παναγόπουλος, η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου, η αντιπρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Φανή Παναγιωτοπούλου, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Κώστας Γουργούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ζόμπολας, ο ειδικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μπαλάσκας, το μέλος της Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργος Νεκταρίδης, η Οργανωτική Γραμματέας της παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” κ. Νικολέττα Μπελεχρή-Κυριάκου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ κ. Γιάννης Καραγιαννάκης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους συλλόγους για το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που επέδειξαν με τη διοργάνωση αυτή (αλφαβητικά):

– Λύκειον των Ελληνίδων – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αγίας

Παρασκευής

– Όμιλος Αιτωλοακαρνάνων Αγίας Παρασκευής

– Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοπεύκου –

Παραδείσου – Πευκακίων

– Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής

(ΠΑΟΔΑΠ)

– Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής

“Η Αλληλεγγύη”

– Σύλλογος Επτανησίων Αγίας Παρασκευής “Τα Ιόνια”

– Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής “Ο Πύρρος”

– Σύλλογος Κατοίκων Τσακού

– Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης

– Σύλλογος Μεσσήνιων “Ο Αριστομένης”

– Σύλλογος Πευκάκια Αγίας Παρασκευής “Η Αναγέννησις”

– Πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Παρασκευής “Χοροταξιδευτές”

– Πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Παρασκευής “Κορύβαντες”