Νέα κλοπή μπαταρίας από σταθμευμένο αυτοκίνητο στα Πευκάκια

Σύμφωνα με σχόλιο σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης  κάποιος/οι έκλεψαν την μπαταρία από αυτοκίνητο σταθμευμένο στην οδό Καβάφη στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής. Η κλοπή πραγματοποιήθηκε πιθανά τις νυχτερινές ώρες και η ιδιοκτήτρια το ανακάλυψε το πρωί (21/1/2020).

Είναι το τρίτο περιστατικό στην συγκεκριμένη περιοχή που ανακοινώνεται στο διαδίκτυο, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη και άλλων.

Η νέα «μόδα» ξεκίνησε από το 2018, οπότε άρχισαν να αυξάνονται οι καταγγελίες. Οι τιμές των μπαταριών ξεκινάνε από περίπου 30€ και φτάνουν και τα 500€ όταν πρόκειται για μεγάλου όγκου όχημα. Οι κλεπταποδόχοι συνήθως είναι κάποια πρατήρια καυσίμων ή ανεξάρτητα (μη εξουσιοδοτημένα δηλαδή) ηλεκτρολογικά συνεργεία αυτοκινήτων.

Βασικότερη αιτία για αυτό το παραβατικό φαινόμενο φαίνεται να είναι η παλαιότητα του στόλου των οχημάτων στη χώρα μας, η οποία ξεπερνάει πλέον τα 13,5 χρόνια. Τα παλαιότερα και πιο ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα «ζητάνε» πιο συχνά αλλαγή μπαταρίας. Σε συνδυασμό και με την οικονομική αδυναμία των κατόχων τους, έχει δημιουργηθεί αυτό το πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα φαινόμενο.

Συνιστάται η προσοχή των ιδιοκτητών και η καταγγελία από όποιον κάτοικο αντιληφθεί το παραμικρό. Δυστυχώς η αστυνομία βρίσκεται σε αδυναμία, γιατί οι κλεμμένες μπαταρίες δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστούν.