Αναστάτωση στην παιδική χαρά της Ασημακοπούλου για μια «αναδιαμόρφωση» που μόνο επιτυχημένη δεν τη λες

Οι γονείς ανέλαβαν δράση για την «αναδιαμόρφωση» της παιδικής χαράς στην οδό Ασημακοπούλου. Το τι ακριβώς συμβαίνει αφήνουμε να σας τα πούνε οι ίδιοι που τα βιώνουν.

Αίτηση γονέων για την αναδιαμόρφωση της Παιδικής Χαράς της οδού Ασημακοπούλου!

Μια παιδική χαρά γειτονιάς η οποία ναι μεν παρουσίαζε προβλήματα και έχρηζε ανακαίνισης αλλά μάζευε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της περιοχής, κλείνει και “αναδιαμορφώνεται” για μήνες το 2019. Ανοίγει τον Ιανουάριο του 2020 και το τελικό αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο διώχνοντας όλα τα παιδιά που ως τότε την απολάμβαναν!

Ζητάμε: Την άμεση αναδιαμόρφωση της Παιδικής Χαράς Ασημακοπούλου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ώστε να αποτελέσει και πάλι έναν ασφαλή χώρο παιχνιδιού, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας!

Αγία Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2020

Με μεγάλη υπομονή η 3,5 ετών κόρη μου περίμενε το άνοιγμα της παιδικής χαράς οδού Ασημακοπούλου (Θεμιστοκλέους & Βάκχου). Η παιδική χαρά έκλεισε γύρω στα τέλη Ιουλίου 2019, είχε φτάσει Δεκέμβριος μήνας και ακόμη τίποτα. Πραγματικά δεν είχαμε πού να πάμε!

Στο ενδιάμεσο διάστημα τηλεφωνούσα συχνά στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής ρωτώντας πότε θα ανοίξει. Η ενημέρωση που είχα είναι ότι ο εργολάβος είχε περιθώριο μέχρι την 21 Δεκεμβρίου 2019. Περίπου εκείνες τις μέρες θυμήθηκε λοιπόν ο εργολάβος να επισπεύσει τις διαδικασίες (γιατί ο χώρος ήταν κλειστός λόγω εργασιών για αρκετούς μήνες) και να προλάβει σε 2‐3 μέρες να ολοκληρώσει το «έργο» του. Σας παραθέτω τα αποτελέσματα:

1. Δεν υπάρχουν κούνιες, ούτε για μικρά ούτε για μεγάλα παιδιά (πού ακούστηκε παιδική χαρά χωρίς κούνιες;)

2. Δεν υπάρχει τσουλήθρα (το κατεξοχήν παιχνίδι που λατρεύουν όλα, αλλά κυρίως τα μικρά παιδιά)

3. Στο κέντρο του χώρου τοποθετήθηκε ένα τεράστιο αναρριχητικό παιχνίδι (σαν ιστός αράχνης) για πολύ μεγάλα παιδιά, το οποίο καλύπτει τα πάντα, είναι εκτός κλίμακας. Η αναλογία του, και σαν μιλώ σαν αρχιτέκτονας, είναι τόσο λάθος, που μόνο σε μια μεγάλη παιδική χαρά θα έστεκε σωστά. Ούτε καν σε αυτή της κεντρικής πλατείας.

4. Για να τοποθετηθεί αυτό το «τερατούργημα» ο μελετητής ή ο εργολάβος ανέβασε τοπικά το επίπεδο, δημιουργώντας ένα σκαλοπάτι. Άκρως επικίνδυνο για έναν τέτοιο χώρο!

5. Δεν υπάρχει πλέον χώρος να κινηθείς μέσα στην παιδική χαρά, ο χώρος «δεν αναπνέει».

6. Τοποθετήθηκε ένα παιχνίδι τύπου surf με ελατήριο που ειλικρινά δεν μπορείς να παίξεις με αυτό (σαν να τοποθετήθηκε επειδή τους περίσσεψε από αλλού).

7. Ο χώρος δίνει την αίσθηση της προχειροδουλειάς. Επειδή τυχαίνει να περνάω από εκεί 2‐4 φορές την μέρα τουλάχιστον, παρατηρούσα ότι κανείς δεν εργαζόταν για μήνες. Και εντέλει προσπάθησαν να το ολοκληρώσουν σε 2‐3 μέρες. Κλασσική περίπτωση βιαστικής εργολαβικής δουλειάς.

Κάποιες ακόμη λεπτομέρειες:

8. Θα περίμενε κανείς να έχει τοποθετηθεί και ένας δεύτερος μικρός κάδος

απορριμμάτων (ο ένας και μοναδικός που υπήρχε στο παρελθόν δεν επαρκούσε)

9. Θα περίμενε κανείς να έχει τοποθετηθεί μια βρυσούλα, να μπορείς να πιείς λίγο νερό (από αυτές που κλείνουν μετά από κάποια δευτερόλεπτα).

10. Αναμέναμε να επαναφυτευτεί ένα δέντρο που θα παρέχει την πολυπόθητη

καλοκαιρινή σκιά στη θέση του παλαιού που κόπηκε (μετά από τον περσινό τυφώνα). Έχω προσωπικά καλέσει άπειρες φορές το τμήμα πρασίνου γι αυτό το θέμα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα.

Η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζει για ώρα αλλά σας παραθέτω μόνο τα ουσιώδη. Εν κατακλείδι, είναι τόσο κρίμα να βλέπεις την απογοήτευση στο πρόσωπο του τρίχρονου παιδιού σου, που κατανοείς ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Γι’ αυτό και αποφάσισα να σας γράψω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Μαρία Γκιάτα

Κάτοικος Αγίας Παρασκευής

Αναδημοσίευση από: secure.avaaz.org

Ακολουθούν μερικά σχόλια των γονέων στο Facebook που αφορούν πρώην και νυν δήμαρχο.  Τα αναδημοσιεύουμε αυτολεξεί.

Ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, σε δημόσια τοποθέτησή του χθες με ανάρτηση/απάντηση στο f/b, δηλώνει 3 φορές ότι το αίτημά μας για αναδιαμόρφωση έχει γίνει δεκτό από την Τεχνική Υπηρεσία! Μένει να δεσμευτούν για το πότε! Φυσικά στο αν θα μας στηρίξει σε περίπτωση ολιγωρίας του Δήμου δεν πήρε θέση, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι είναι ο μοναδικός υπαίτιος για αυτή την μελέτη αίσχος!

Συναντηθήκαμε σήμερα (23/1/2020), 5 γονείς, με τον Δήμαρχο κ. Βασίλης Ζορμπάς. Παραδέχεται μεν πλήρως την σκανδαλώδη κατασπατάληση, είναι παντελώς αδιάφορος δε να βοηθήσει. Ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ να φθείρει τον Σταθόπουλο που ομολογουμένως φταίει για το χάλι της Ασημακοπούλου.

Ως πρώτη δράση της γειτονιάς, αποφασίσαμε να μαζευτούμε με τα παιδιά μας την Κυριακή 26/01 στις 11:30 το πρωί στην Παιδική Χαρά, να παίξουμε και να συζητήσουμε. Α, θα βάλουμε και ένα πανό που θα λέει “Δήμαρχε, αυτό δεν είναι Παιδική Χαρά!” Ελάτε όλοι!

Και πραγματικά μαζεύτηκαν την Κυριακή όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και το πανό έβαλαν.

Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο … Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους και  κάποιοι άλλοι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Όλα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στην ομάδα “Αγανακτισμένοι γονείς για την κατάσταση της Παιδικής Χαράς Ασημακοπούλου” στο Facebook.