Ειδήσεις, δεσμεύσεις και αθρόα συμμετοχή στην κοπή της πίτας της παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

Οι εκδηλώσεις για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ενίοτε βγάζουν πολύ σοβαρές ειδήσεις.

Αυτό έγινε στην κοπή της πίτας της παράταξης του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, «Αγία Παρασκευή η πόλη μας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020 στο τοπικό κατάστημα Opus με την παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, που τυγχάνει προσωπική φίλη του Δημάρχου.

Την ώρα των ευχών  λοιπόν, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς δήλωσε πως πρωταρχικός και κύριος στόχος της παράταξής του είναι, πέρα από τα όποια άλλα έργα υλοποιήσουν στην 4ετία, η κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε σχολικές κτιριακές υποδομές. Δεσμεύτηκε μάλιστα για τη δημιουργία νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού και εξέφρασε την ανάγκη κατασκευής και του 6ου Γυμνασίου, γιατί όπως είπε «δεν επιτρέπεται να μην έχουμε σχολεία για να πάνε τα παιδιά μας».

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή στάθηκε αμέσως η κ. Κεραμέως δηλώνοντας ότι θα στηρίξει 100% τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά στον δύσκολο αγώνα που κάνει προς αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου, είπε στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, που ήταν παρών, κινήθηκε στο πλαίσιο των σχολείων. Άμεσος στόχος του Περιφερειάρχη, αλλά και δικός του είναι η εφαρμογή του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας (θετική στάση από την κ. Υπουργό). «Είναι λυπηρό, τόνισε, να χάνουμε ως χώρα κάθε χρόνο ένα χωριό από τα τροχαία ατυχήματα».

Και αφού το θέμα της εκδήλωσης στράφηκε στη σχολική κοινότητα, ο κ. Ζορμπάς επέλεξε, όλους τους τοπικούς συλλόγους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, να τους εκπροσωπήσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και να κόψει ένα κομμάτι από την πίτα.

Ευχές επίσης έδωσε η βουλευτής Βορείου Τομέα Β΄ Αθήνας κ. Ζωή Ράπτη, ενώ παρευρέθηκαν ο βουλευτής Βορείου Τομέα Β΄ Αθήνας κ. Δημήτρης Καιρίδης και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Κεχρής.

Την κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησε ο ιερέας π. Σταύρος Τρικαλιώτης.

Η προσέλευση ξεπέρασε την αναμενόμενη, στο κατάστημα έγινε το αδιαχώρητο και με τη βοήθεια του καιρού πολύς κόσμος κάθισε στα έξω τραπέζια του καταστήματος.

Όσο για το φλουρί της βασιλόπιτας … έπεσε στο κομμάτι που έκοψε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Σ.σ. το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον κ. Αντώνη Κοντό.