Για ποιο λόγο άραγε «πάγωσε» η κατασκευή της 2ης πεζογέφυρας;

Απο την πλευρά της Ευαγγελιστρίας

Σε στάδιο αναμονής βρίσκεται η υλοποίηση της 2ης πεζογέφυρας στην Λ. Μεσογείων στο σημείο του ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής. Ένα έργο προφανώς χρήσιμο, το οποίο ωστόσο πήρε για τρίτη φορά παράταση, με στόχο αποπεράτωσης στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020, καθώς με προηγούμενες αποφάσεις η προθεσμία είχε μεταφερθεί για τις 5/8/2019 και ακολούθως για τις 15/4/2020. Προς το παρόν οι εργασίες δείχνουν να έχουν «παγώσει».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ypodomes.com, επειδή πρόκειται για ένα ενιαίο έργο, η κατασκευή των 6 πεζογεφυρών προχωράει αργά, καθώς κατασκευάζονται και οι 6 πεζογέφυρες ταυτόχρονα από τον ίδιο εργολάβο του Υπουργείου, σε 6 διαφορετικά σημεία της Αττικής. Οι βασικοί δε λόγοι της καθυστέρησης σχετίζονται, όπως αναφέρεται,  κυρίως με τις δυσκολίες συνεννόησης με τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) για την διευθέτηση διαφόρων πρακτικών ζητημάτων.

Γεννάται βέβαια το ερώτημα αν είχε γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τις ΟΚΩ πριν ξεκινήσει το έργο και γιατί προέκυψαν προβλήματα σε ένα μελετημένο έργο;

Επίσης, θα μπορούσαν οι αρμόδιοι του Δήμου να ενημερώσουν αν και στην συγκεκριμένη πεζογέφυρα (στο ΙΚΑ) ισχύει ο ίδιος λόγος καθυστέρησης;

Να θυμίσουμε ότι το έργο, το οποίο έχει αρχικό κόστος 12.350.000€ (ποσό με ΦΠΑ, χωρίς ΦΠΑ 9.959.677,42 ευρώ), συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

Απο την πλευρά της Μεσογείων