Λεωφορειολωρίδες: Αύξηση 317% στις κλήσεις από τις κάμερες

Υστερα από πολύ καιρό λειτουργούν σε κάποιο βαθμό οι κάμερες που καταγράφουν τους οδηγούς που παραβιάζουν τις λεωφορειολωρίδες στους δρόμους της Αττικής.

Η Αστυνομία σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ εντατικοποίησαν τους ελέγχους για τη συγκεκριμένη παράβαση, που αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τα λεωφορεία, τους επιβάτες των ΜΜΜ και τα ασθενοφόρα.

Πιο αναλυτικά, τον Ιανουάριο του 2020, έναντι του Ιανουαρίου του 2019 :

αυξήθηκαν σε ποσοστό (1.324%) οι βεβαιωθείσες παραβάσεις σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν από την Τροχαία (1.046) παραβάσεις, έναντι 79 τον Ιανουάριο 2019, με τον μέσο όκλρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 377 παραβάσεις. Επίσης, αυξήθηκαν σε ποσοστό 317% οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του Ο.Α.Σ.Α. Συγκεκριμένα ελήφθησαν 257 φωτογραφικές κλήσεις, έναντι 81 τον Ιανουάριο 2019, με τον Μέσο Όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.

Οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για το λόγο αυτό οι παραβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά.

Οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν.

huffingtonpost.gr/