Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Οι γονείς θα πληρώνουν τις ζημιές από τις καταλήψεις

Δεν θα αποκαθιστά ο δήμος φθορές μετά από καταλήψεις σχολείων, προειδοποίησε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος καλώντας τους γονείς να πληρώσουν ακόμη και για το βάψιμο τοίχων που λερώθηκαν από υβριστικά συνθήματα.

Ο κ. Αποστολόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα σε γονείς και μαθητές μιλώντας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, το κύριο θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου 2020 αφορούσε τα σχολεία του δήμου αλλά κατέληξε σε δημόσια σύγκρουση ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την Ένωση Γονέων της οποίας οι εκπρόσωποι αποχώρησαν.

Πριν πάντως ξεκινήσει η πολύωρη συζήτηση που διεκόπη μετά από αντεγκλήσεις, ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση, επέρριψε ευθύνες στα παιδιά που έκαναν τις ζημιές ή επέτρεψαν σε τρίτους να μπουν και να τις κάνουν και ανέφερε πως έχει δώσει εντολή να τις καλύπτουν οι γονείς των παιδιών που έκαναν την κατάληψη. Συγκεκριμένα είπε:

«Για τις φθορές του 1ου Λυκείου Χολαργού, έχω διαμηνύσει και μέσω της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέσω του αντιδημάρχου και στην ίδια την Διευθύντρια την κυρία Σχιστού, ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να πληρώσει σεντς για τις ζημιές που κάναν, όποιοι τις κάνανε μέσα στο σχολείο. Το να πηγαίνεις και να σπας έναν προτζέκτορα ο οποίος έχει μπει πριν 5-6 μήνες στο σχολείο, εγώ δεν μπορώ να το φανταστώ ποιος άφησε το δικαίωμα. Γιατί αν δεν το έκανε μαθητής και το έκανε κάποιος τρίτος, κάποιος μαθητής όμως του άφησε το δικαίωμα να μπει σε αυτή την αίθουσα και να το σπάσει. Άρα λοιπόν, όλες οι φθορές δεν υπάρχει περίπτωση να αποκατασταθούν από τον δήμο. Οι γονείς που είναι υπεύθυνοι των παιδιών που κάναν την κατάληψη ας πληρώσουν και μια φορά όλες τις ζημιές τις οποίες έχουν κάνει οι μαθητές που κάναν την κατάληψη. Και αυτό θα εφαρμοστεί πλέον αυστηρότατα σε κάθε κατάληψη η οποία θα γίνεται. Όποτε θα γίνεται κατάληψη και θα υπάρχουν φθορές, δεν θα σβήνουμε ούτε τα συνθήματα. Η εντολή που δίνω στις υπηρεσίες είναι τα συνθήματα που βρίζουν, δεν θα τα σβήνει ο δήμος. Ας πληρώσουν οι γονείς ανθρώπους να πάνε να βάψουν τα συνθήματα που γράψαν τα παιδιά τους ή όποιος άλλος του επιτρέψαν τα ίδια τα παιδιά τους να μπει μέσα στο σχολείο».

ethnos.gr