Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής 19/2/20

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 19-02-2020 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης Συνεδρίασης, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=34336:4i-synedriasi-p-s-2020&catid=123&Itemid=98

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων Συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=123&Itemid=98

 1. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) για την υλοποίηση του έργου «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ», προϋπολογισμού 104.160,00€ (με ΦΠΑ) και έγκριση των όρων αυτής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συνδιοργάνωσης με τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του κύκλου επιμορφωτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με τίτλο: «Η Φιλοσοφική στην πόλη».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 • Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο:  «Επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του γηροκομείου “Η Ανάστασις”», συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 • Ενημέρωση αναφορικά με ποδηλατικές δράσεις και προοπτικές ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής και διερεύνηση επικοινωνίας με τον Εθνικό Συντονιστή της Ελλάδας για το πρόγραμμα «Eurovelo».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για αθλητικές εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

 • Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση των 7ων Παγκόσμιων            Σχολικών Αγώνων Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

 • Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την εκτέλεση του έργου: «Παρεμβάσεις επισκευών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

 • Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου έτους 2016-2017 της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 • Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για την υλοποίηση του έργου: «Ανάπλαση εσωτερικών χώρων κοινής χρήσης στα Ο.Τ. κατοικίας μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη – Αμερικανίδων Κυριών».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο:  «Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Λύκειο, στο 2ο Δημοτικό, στο 9ο Δημοτικό και το 12ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ηρακλείου», συνολικού προϋπολογισμού 708.627,44€,  (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση με το Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών, του 3ου αγώνα δρόμου «kifisia Run», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, στην Κηφισιά.

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα 2020 στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)

 1. 13.  Εφαρμογή Σχεδίου Αποτροπής του Καπνίσματος στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με Θέμα: «Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α΄/3.8.2010), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

           ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                           ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ