Με «πλούσιο» λεξιλόγιο «στόλισε» το Δήμαρχο με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του Δ.Σ. (video)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όσοι παρακολουθούμε αυτή την ώρα ζωντανά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (4/3/2020), ειλικρινά, εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιό μας. Καλώς ή κακώς αφήνω εσάς να το κρίνετε.

Ακούσαμε να περιγράφεται ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ως «φασίστας», «φασιστοειδές», «άθλιος», «ανήθικος», «εμμονικός», «διώκτης αντιπάλων», με «φανατικό και εμπαθή λόγο», με «δηλητηριώδη γλώσσα», όπως επίσης ακούσαμε και για το «θέατρο του παραλόγου ενός δημάρχου»!!!

Όλα αυτά δια στόματος του επικεφαλής της «Νίκης των πολιτών», κ. Γιάννη Σταθόπουλου.

Παρακολουθήσαμε τον κ. Σταθόπουλο μέσα σε έντονο εκνευρισμό να χάνει την ψυχραιμία του και να διακόπτει την τοποθέτηση το Δημάρχου κ. Ζορμπά, μην αντέχοντας προφανώς την ακρόαση των στοιχείων που παραθέτονταν από εκείνον για την ευθύνη της προηγούμενης Διοίκησης στις οικονομικές «εκπλήξεις» που προέκυψαν μετά την έγκριση του Προϋπολογισμού.

Αποτέλεσμα να αναγκαστεί η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καψοκεφάλου να κλείσει το μικρόφωνο αρχικά, γιατί ήταν εκτός διαδικασίας, και στη συνέχεια να διακόψει για δύο λεπτά τη συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Την τακτική των «διακοπών» φάνηκε ότι θα ακολουθήσει και ο κ. Πάνος Γκόνης, αλλά πρυτάνευσε η λογική και η ψυχραιμία στη συνέχεια.

Από την άλλη όμως η κ. Τερψιχόρη Γκιόκα άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Ζορμπά γιατί αποκάλεσε τον κ. Σταθόπουλο με την κομματική του ταυτότητα. Όταν όμως ρωτήθηκε από τον Δήμαρχο, εάν άκουσε τις εκφράσεις του επικεφαλής της, αφού κάθεται στην διπλανή του θέση, αρκέστηκε να απαντήσει «γιατί είναι ποινικό το να είναι συριζαίος;».

Εκεί που είχαμε αρχίσει να σχηματίζουμε θετική εντύπωση για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, θυμηθήκαμε ξανά παλαιές καταστάσεις όταν ακούγαμε το γνωστό «είμαστε διοίκηση και ότι θέλουμε κάνουμε». Όπως θυμηθήκαμε και το ότι ορισμένοι ποτέ δεν είχαν την αντοχή να δεχτούν κριτική. Τους ενοχλούσε αφόρητα.

Λένε, ότι οι εκφράσεις και οι συμπεριφορές αναδεικνύουν χαρακτήρες.

Πάνω σε αυτό ο κάθε πολίτης μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

<